Zvanično - Hrvatska predstavila novog selektora

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.04.2018.
18:06
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Hrvatske dobila je u petak novog selektora. Savez za Skelinovog naslednika imenovao bivšeg pomoćnika Ace Petrovića.

Epa/Robert Ghement
Epa/Robert Ghement

Povezane vesti

Hrvatski košarkaški savez predstavio je poslednjeg radnog dana nedelje na izmaku novog selektora "A" reprezentacije.

Dva meseca nakon smene Ivice Skelina kormilo košarkaške reprezentacije Hrvatske preuzeo je Dražen Anzulović.

Predsednik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Stojko Vranković kazao je na predstavljanju novog selektora da su vodeći ljudi u Savezu uzeli malo više vremena i na kraju doneli odluku da je Anzulović najbolje rešenje.

"Ne bih se vraćao previše unazad, samo bih istakao da smo mi pre godinu i po dana ušli u Savez, zatekli situaciju kakva jeste, problema je bilo i sa njima se moramo nositi i sad smo u situaciji da možemo da donosimo drugačije odluke. Uzeli smo malo više vremena, ali odlučili smo da dobro razmotrimo sve činjenice, obavimo razgovore i današnjim danom je sve rešeno. Novi selektor je Dražen Anzulović i ja mu čestitam", kazao je Vranković za zvanični sajt HKS.

Predsednik Stručnog saveta za mušku košarku Dino Rađa takođe se obratio novinarima i kratko predočio da su razgovorio obavljeni sa više kandidata, ali da je na kraju donet zaključak da je najbolje da za selektora bude imenovan trener koji će se baviti isključivo reprezentacijom.

"Nastojali smo da učimo iz grešaka, pa želimo da se selektor bavi samo Savezom, a ne i klubom i zato se sve to zajedno malo oteglo. U ovom trenutku je Dražen Anzulović najbolje rešenje", kazao je Rađa.

Dražen Anzulović (50) se na kraju bratio medijima i konstatovao da mu je Savez ukazao veliku čast i odgovornost.

"Za mene je ovo velika čast. Ovo je najviše što hrvatski trener može da doživi u karijeri, ali isto tako i obaveza i odgovornost i od prvog dana ću se potruditi da svoju čast, odgovornost i obavezu prenesem na sve nas koji egzistiramo u hrvatskoj košarci i koji živimo za košarku i od košarke", rekao je Anzulović.

Bivši trener Cibone i Cedevite imao je priliku da radi u "A" selekciji reprezentacije Hrvatske, ali kao pomoćnik Ace Petrovića tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Anzulović je sa Hrvatskim košarkaškim savezom potpisao trogodišnji ugovor, a debi na klupi imaće u Italiji 28. juna, u pretposlednjoj utakmici koju selekcija Hrvatske igra u sklopu prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Razlog za smenu Ivice Skelina bili su upravo loši rezultati na startu kvalifikacija za Mundobasket i činjenica da se Hrvatska posle četiri odigrane utakmice nalazi na poslednjem mestu na tabeli Grupe D i da joj od rezultata poslednje dve utakmice sa Italijom i Rumunijom zavisi hoće li nastaviti borbu za plasman na planetarnu smotru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke