Zvanično, Divca menja jedan od najvećih NBA umova!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 17.09.2020.
18:28
Izvor: Sportske.net

Kingsi predstavili novog generalnog menadžera.

AP Photo/Ashley Landis, Pool
AP Photo/Ashley Landis, Pool

Povezane vesti

Vlade Divac je nakon novog neuspeha Sakramenta, koji je još jednom ostao bez plej-ofa, napustio franšizu iz glavnog grada Kalifornije, pa je tako ostalo upražnjeno mesto generalnog menadžera u Kingsima.

Sada je pronađena i zamena za Divca, u pitanju je bivši asistent generalnog menadžera Hjuston Roketsa, Monti Mekner.

On je od 2018. godine asistent GM-a u Roketsima, pre toga je radio kao analitičar u istoj franšizi.

Tokom njegovog boravka u Hjustonu ekipa je u osam uzastopnih sezona izborila plej-of, kao i dva konferencijska finala, a Roketsi su imali i sedam sezona sa 50 ili više pobeda.

"Monti je jedan od najvećih NBA umova koji je u Hjustonu imao ulogu i izgradnji nekoliko pobedničkih timova. Uzbuđen sam što nekoga sa takvim iskustvom i vizijom dovodim da vodi naše košarkaške operacije i zadovoljstvo mi je da Montiju i njegovoj porodici poželim dobrodošlicu u Sakramento", rekao je predsednik i vlasnik Sakramenta Vivek Ranadiv.

Mekner je čak 13 godina bio član organizacije iz "Tojota centra", učestvovao je u trejdovima, potpisivanju slobodnih igrača i na draftu.

Videćemo kako će se pokazati u ulozi generalnog menadžera, jedno od prvih pitanja kojima treba da se pozabavi je i sudbina srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića, koji po završetku sezone postaje ograničeno slobodan agent.

Denver

View this post on Instagram

Welcome to Sactown, Monte 👑

A post shared by Sacramento Kings (@sacramentokings) on


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke