Žurka bez Jokića na "Divljem zapadu", Kari stiže kad stigne

Autor: Boban Filipović
subota 14.04.2018.
11:05
Izvor: Sportske.net

Plej-of kreće tačno u podne sa Pacifika. "Gospodari prstenova" kreću u odbranu trona bez svoje "prima haubice". Prva prepreka im je u ovom milenijumu neizbežni "Ludi Srbin", ali bez oštrice "Kandže".

Beta/AP Photo/Michael Wyke
Beta/AP Photo/Michael Wyke

Povezane vesti

Denver Nagetsi ponovo nisu uhvatili poslednji voz. Imali su priliku, u direktnom duelu sa Minesotom, nisu uspeli, pali su u produžetku.

Nikola Jokić je sipao iz svih pozicija do 35, ali je ostao bez daha u finišu. Preko 40 minuta na terenu za njega je isuviše veliki napor, napredak u odnosu na prošlu sezonu je evidentan, ali telo je sustigao umor. Uštopovao ga je Tadž Gibson, koji je koristio maksimalno sudijski kriterijum da toleriše čvrstu igru sa dosta kontakta pod obručima. Jokić iz zagrljaja svog čuvara nije uspeo da podeli više od tri asistencije, niti da izgradi povoljnu poziciju za šut kada se lomilo, a izveo je samo četiri penala za ceo meč! Na drugoj strani, i najmanji kontakt sa Džimijem Batlerom je uglavnom okarakterisan kao prekršaj nad "superstarom" Vukova. Batler je sa velikom dozom samopouzdanja ređao poene sa linije slobodnih bacanja, pogodio ih je 10 od 13, pogodio je i deset šuteva iz igre (svaki drugi mu je ušao) i odveo Minesotu u plej-of prvi put još od Garnetove generacije, posle 14 godina! Pravo na noge "bradatom raketnom pogonu" iz Hjustona, najboljem timu lige.

S obzirom da je Bogdanovićev Sakramento bio miljama daleko od plej-ofa tokom cele sezone, Teodosićevi i Marjanovićevi Klipersi nisu izdržali tempo trke za plej-of, a Jokićevi Nagetsi poslednjeg dana ostali ispod crte, Srbiji ostaje "utešna nagrada" u ovosezonskom plej-ofu u vidu jednog predstavnika. To je Nemanja Bjelica, inače epizodista na utakmici odluke protiv Denvera. "Beli" se nije upisao, u napadu nije imao nikakav doprinos, delovao je stegnuto, preplašeno i nesigurno sa loptom u rukama. U odbrani je bio vrlo dobar i požrtvovan, ali povratkom Batlera u tim i gubljenjem mesta u startnoj postavi Bjeličina uloga se dosta menja. Sada je on na neki način "džoker", koji za minute mora da se bori sa klupe. Prva epizoda je u Teksasu, no pre toga će doigravanje već da počne nešto zapadnije.

Nemanja Bjelica

Počeće na obali Tihog okeana, gde aktuelni šampion dočekuje teksaški "evergreen".


GOLDEN STEJT (2) - SAN ANTONIO (7)

Sparsi se davno nisu mučili za doigravanje kao ove sezone. Razloga je mnogo: odsustvo Kavaja Lenarda, hronični pehovi sa povredama, vremešnost nekolicine veterana, skroman napadački potencijal. Ipak, Popovićeva ekipa je pokazala karakter i pobednički mentalitet, kontinuitet je nastavljen i franšiza je dodatno dobila na veličini. Nema plej-ofa bez "mamuza" u ovom veku. Iako su svesni da idu na megdan jačem od sebe, štićenici "Ludog Srbina" će se isprsiti pred Voriorsima koji su ih tri puta tukli ove sezone, ali u poslednjem okršaju nisu.

"Ratnici" kreću u doigravanje bez povređenog Stefa Karija, sa prilično odmornim Durentom, Tompsonom i Grinom, niko od njih nije zapinjao preterano u finišu regularnog dela sezone, od potere za "raketama" i trke za pol poziciju se odustalo poodavno, a drugo mesto na tabeli zapadne konferencije nijednog trenutka nije bilo ugroženo.

Neće biti lako šampionu bez Karija, ali prolaz u polufinale ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Kad nema Kavaja Lenarda, Kevin Durent deluje nezaustavljivo.

Prognoza - 4:1 

Durent Durant


HJUSTON (1) - MINESOTA (8)

Timbervulvsi će proći kao bosi po trnju ako ne stvore "na brzaka" kakav takav timski duh između sebe. Ukoliko Tauns, Batler i Vigins budu solirali u napadu i čuvali se u odbrani, nemaju šta da traže. Jer, Rokitsi igraju dinamično i harmonično i gaze sve pred sobom. Harden je "kolovođa", Kris Pol "kec", ta igra donela je 65 pobeda i rekord franšize. Ni Hakimova šampionska genaracija nije tako sevala nad Amerikom. Iz Hjustona se čuju najglasnije pretnje "ratnicima", a sa "vukovima", koji su u regularnom delu sezone "počišćeni", ne bi trebalo da bude problema.

Da li će ponovo raditi "metla"?

Najverovatnije hoće - 4:0

harden hjuston


PORTLAND (3) - NJU ORLEANS (6)

Na prvi pogled ovo i ne zvuči baš kao plej-of duel, a vrlo lako može da se desi da bude jedan od najzanimljivijih. Duel bez favorita, međusobni skor u regularnom delu sezone je 2:2. Pelikani imaju bolji momentum, oni su junački izgurali trku za doigravanje bez povređenog Kazinsa. Entoni Dejvis je nosio ekipu na svojim leđima potpomognut Holidejem i Rondom. Kod Ronda bi bio ključ u ovoj seriji da Blejrersi nemaju dva fenomenalna beka. On ne može sam da čuva i Lilarda i MekKoluma, a ako su obojica u elementu, pitanje je da li može u ovim godinama na vodi igru na "koš više".

Intuicija kaže da ako "Bugi" dobije dozvolu od lekara da dođe u Rip Siti da sedi na klupi sa timom, Nju Orleans uzima brejk u jednoj od prve dve utakmice i ide dalje.

Pelicans Warriors Basketball

OKLAHOMA (4) - JUTA (5)

Bolji međusobni skor (3:1) u regularnom delu sezone doneo je "grmljavini" prednost domaćeg terna i to bi moglo da bude presudno u ovoj seriji. Oba tima su ostvarila po 48 pobeda, toliko je imao i Nju Orleans koji je bio najslabiji u tom trouglu. "Džezeri" su najprijatnije iznenađenje na Zapadu, u jednom trenutku su se digli iz pepela i neverovatnom serijom bez poraza stigli do plej-of zone u kojoj su ostali do kraja. Blistao je ruki Mičel, ali njega sada čeka veliki izazov, duel sa tripl-dabl mašinom Raselom Vestbrukom. Ras kao prvi čovek u istoriji NBA koji je imao tripl-dabl u proseku dve sezone za redom ulazi u ovaj plej-of, uz sebe ima Pola Džordža, Karmela Entonija i Stiva Adamsa, naspram sebe najbolju odbranu lige, ali je ona pred njim već tri puta poklekla ove sezone.

Prognoza:  Tander ide dalje.

APTOPIX Trail Blazers Thunder Basketball


Nju Orlenas bez Kazinsa teško da može da se pobije za finale sa Golden Stejtom, posebno ako se Kari vrati. Prštaće mnogo jače kad se sudare "rakete" sa "grmljavinom".


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Saturday, 14.04.2018
12:06

Ako Nju Orleans prodje Portland..ustvari,ako ostvari vise od 2 pobede u seriji,pojescu onu moju staru loptu,sto skuplja prasinu vec par godina..

avatar
lonchy2909
Sunday, 15.04.2018
22:56

Pa vidi se da ne pratis dovoljno nba. Lilard mi jeje jedan od omiljenih igraca I dobro znam koliko ovaj Portland moze. Ali brate ovaj, nju orleans je be Kazinsa jedno 30 posto jaca ekipa nego sa njim. Znam dada zvuci smijesno. Ali Kazins koliko god bio dobar igrac, on nije timski igrac. Igra uvijek za sebesada I svoju statistiku a nikad za tim. Nju Orleans jee poceo igrati odlicno nakon njegove povrede I Dejvis igra kao u transu. Jedna stvar imaju sjajnog Holideja I ludu I usijanu glavu Ronda. Ona Minesota dada je uzela Ronda imala bi tim da se pobije sa Hjustonom u, prvoj rundi. Rondo je covjek koji saigrace cini boljima nego sto jesu. Mozda se sjecas da je Cikago imao 2:0 sa njim kao 8 protiv Bostona dok se nije on povredio. Poslije togathe suse sve 4 skoro lagano izgubili.

avatar
lonchy2909
Monday, 16.04.2018
12:41

U pravu si neznam te licno ni koliko pratis nba, ali videcemo na kraju serije. Licno bi volio da prodje Portland zbog Lilarda. Volio bi I da ova Minesota otrese Hjustona, ali bice tesko. Prakticno su prokockali pobedu u prvom mecu. Ono sto znam je da Golden Stejt ide lagano do finala.

avatar
Red blood
Monday, 16.04.2018
11:37

Polako.Videcemo na kraju ko je u pravu.Ovo je prva i jedina pobeda Nju Orleansa u Portlandu.Slazem se u potpunosti za Kazinsa.A da ne pratim NBA..ok..ti me znas licno,pa mozes da sudis?Cela serija ce pasti na ledja Dejvisu.Rondo ce doprinositi,kao i Mirotic i Holidej,ali sve ce zavisiti od Obrve.Lilard je isfulao svoju jednu losu tekmu i to je to..

avatar
magister
Saturday, 14.04.2018
11:56

Jokić očigledno nema snage za više od RASPOREĐENIH 30+ minuta. Na primer, po meni za njega idealno - da igra po 10 - 11 minuta u prve dve četvrtine prvih 7 - 8 minuta treće i poslednjih 5 - 6 minuta. Ne više od 36. Pa čak i ako popravi kondiciju sledeće sezone. Za njegov način igre potrebna je svežina i fizička i mentalna i tad može doneti najviše. Tvrdim, da bi, sa ovako raspoređenim vremenom, postizao i mnogo više tripl dablova.

avatar
Sportski
Saturday, 14.04.2018
11:23

Moja prognoza: Houston i GSW lahko prolaze s metlama ili 4:1, mislim da Portland prolazi sa 4:2 ili 4:3, a nekako imam osjecaj da Utah moze da pomrsi racune Oklahomi, recimo 3:4.

avatar
pepyslav
Saturday, 14.04.2018
11:20

GS-SA 4:0 ili 4:1...Minnesota bi mogla da dobije nesto kuci, Portland ide dalje 4:2 ili 4:3, bolja su defanzivna ekipa....a OKC jeste favorit, ali ce biti tvrdo, 4:2 ili 4:3, najvise ce zavisiti od PG-ovih procenata suta....