Znate li od kada Partizan čeka na pobedu pred ''Delijama'' u ABA ligi? Šta se sve od tada promenilo...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 03.02.2020.
11:48
Izvor: Sportske.net

Nastavak Zvezdinog niza, ili će Partizan da razbije maler?

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Odbrojavamo sate do početka prvog ovogodišnjeg košarkaškog derbija, između Crvene zvezde i Partizana.

Meč počinje u 18 časova u dvorani ''Aleksandar Nikolić'', a ono što je zanimljivo u odnosu na susrete crveno i crno-belih iz prethodnih nekoliko godina, to je stanje na tabeli pred ovaj meč, jer Partizan je sada lider i ima tri pobede više od Zvezde.

Ali, ono što Partizanu ne ide u prilog je sve duža serija poraza u duelima sa Zvezdom u ABA ligi, u mečevima kada je Zvezda domaćin.

Crveno-beli će i večeras biti u toj ulozi, imaće veliku podršku svojih navijača, a Partizan će se uzdati u odličnu formu u poslednje vreme, pojačan sastav i veliki motiv da konačno trijumfuje i pred Zvezdinim navijačima u ABA ligi.

Ako pogledamo nekoliko godina unazad, videćemo da je Partizan poslednji put kao gost pobedio Zvezdu još 15. aprila 2015. godine, kada je bilo 70:68 za crno-bele, u drugom meču polufinalne serije plej-ofa.

Ekipu Partizana tada je još vodio Duško Vujošević, a na terenu je u njihovim redovima najbolji bio Milan Mačvan sa 14, uz Džoša Akojona sa 13 poena, dok je Zvezdu predvodio Čarls Dženkins sa 19 špoena. Popularni ''Đenka'' će i večeras biti veliki adut crveno-belih.

Godinu dana kasnije, Partizan je slavio sa 75:72 kao gost, ali u domaćoj Superligi, dok je u ABA ligi najbliži trijumfu bio 23. marta prošle godine, kada je Zvezda tek posle produžetka slavila sa 106:101.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Monday, 03.02.2020
16:09

Isto od kada i delije čekaju bilo kakvu pobedu zvezde nad Partizanom.Od 13. maja 2011. kada je odigran poslednj večiti derbi u košarci.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 03.02.2020
16:03

Neka se tradicija nastavi, napred Zvezdo, napred Svetinjo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspore jer sa nama se moze sve.

avatar
Mutherfunker
Monday, 03.02.2020
13:00

Dajte neko teze pitanje..