Zna se gde se igra dobra košarka, Balkanci dominiraju u NBA ligi!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 28.11.2018.
18:36
Izvor: Sportske.net

Kada gledamo čuveni PER indeks, čak četvorica košarkaša sa ovih prostora su među najboljih 20 u NBA ligi.

EPA-EFE/TANNEN MAURY
EPA-EFE/TANNEN MAURY

Povezane vesti

Iz država bivše Jugoslavije posle Predraga Stojakovića imali smo samo jednog igrača koji je nastupao na Ol-staru, a to je Goran Dragić.

Da li je vreme da ih imamo više?

Statistika kaže da jeste, među dvadeset najboljih košarkaša NBA lige u ovom trenutku ako gledamo PER indeks (najpouzdaniji indeks efikasnosti koja uzima ogroman broj faktora u obzir) imamo četvoricu igrača sa prostora bivše Jugoslavije.

Boban Marjanović ne igra puno, ali kada dobije šansu on je u potpunosti iskoristi, neretke su situacije kada ima više poena nego minuta na parketu. Trenutno je treći na ovoj listi iza Karija i Antetokumpa, ali samo 10 minuta po meču mu garantuju da neće igrati na Ol-star meču.

Zato, ostala trojica imaju čemu da se nadaju.

Nikola Vučević koji nastupa za Orlando igra fantastično, trenutno je sedmi na listi (ispred su ostali još Dejvis, Durant i Džejms) sa indeksom 26,90.

Nikola Jokić je pao na listi zbog nešto slabijih poenterskih učinaka u poslednje vreme, sada je na 17. mestu sa 24,11 indeksom, a Jusuf Nurkić je još jedan Balkanac koji je među njima, on je trenutno 14. na listi sa 24,53.

Oni su u sjajnom društvu, pored pomenutih u top 20 su još i Harden, Embid, Lilard, Gober, Irving, Kapela, Voker...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke