"Zmajevi" nemaju vremena za čekanje, ko će zameniti Vujoševića?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 05.08.2018.
14:11
Izvor: Sportske.net

Direktor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine otkrio kakva je situacija sa Duškom Vujoševićem i ko bi mogao da ga odmeni na klupi.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević uskoro bi trebalo da bude podvrgnut transplataciji bubrega, a u tu svrhu prethodnih dana je boravio u Istanbulu na lekarskim pregledima.

Trofejni stručnjak vraća se u Beograd, ali u reprezentaciji Bosne i Hercegovine još uvek ne znaju da li će moći da računaju na Duleta u septembarskim kvalifikacionim mečevima.

"Kontaktirao sam sa selektorom koji mi je preneo da je završio preglede i da se vraća u Beograd iz Istanbula. U zavisnosti od lekarskog mišljenja, biće poznato hoće li moći voditi reprezentaciju u narednim mečevima", rekao je direktor "A" selekcije BiH Siniša Kovačević za "Avaz".

Bosna i Hercegovina odigraće u septembru dva meča, protiv selekcija Finske (13. septembar) i Češke (16. septembar).

Ukoliko Duško Vujošević uskoro ode na transplataciju izvesno je da će ekipu u narednom periodu voditi njegov zamenik.

"Nemamo vremena za eksperimente, tako da će u slučaju odsustva Vujoševića reprezentaciju u naredna dva susreta u septembru sigurno voditi Mensur Bajramović", dodao je Kovačević.

Sve navedeno ne znači da je pozicija Duška Vujoševića dovedena u pitanje, posebno jer je zdravlje prioritet broj jedan.

"Naša je želja da Vujoševića zadržimo na klupi što duže, jer se radi o stručnjaku kakvog je teško naći. Naravno, zdravlje je najbitnije i zdravstvena situacija diktiraće sve planove", zaključio je Kovačević.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine već je prošla dva kruga kvalifikacija za Mundobasket u Kini, a pre početka naredne faze obaviće i pripreme.

Pored Finske i Češke rival "Zmajevima" u Grupi K biće još selekcija Bugarske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke