Zenit odgovorio Boži Maljkoviću zašto zaslužuje EL više od Partizana i odgovor je ogavan

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 28.05.2020.
23:17
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv odgovor.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je bio iznerviran odlukom Evrolige da sledeće sezone u tom takmičenju nastupaju klubovi koji su i ove sezone bili učesnici.

Tako je postavio i pitanje "Šta je Zenit uradio za evropsku košarku više od Partizana?".

Ove reči su odjeknule daleko, toliko da su stigle baš do Rusije i Sankt Peterburga.

Aleksandar Cerkovnij kao generalni direktor Zenita je odgovorio Maljkoviću na poruku.

"Dragi, Božidare! Pozivam te u Sankt Peterburg da vidiš šta Zenit radi za evropsku košarku, i šta poklanja Gasprom gradu i sportu. Uvek smo spremni da vidimo srpsku braću",
napisao je on.

Izgleda da Cerkovnij nije razumeo poentu, davanje u novcu nije ništa naspram onoga što je Partizan dao evropskoj i svetskoj košarci.

Baner 7

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Friday, 29.05.2020
14:54

I partizan je "davao" košarci dok je država njemu davala šakom i kapom. Kad država ne sipa u partizan, ni oni ne daju ništa. Tako da će verovatno i Zenit iznedriti neke igrače u budućnosti nakon svih ulaganja.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Friday, 29.05.2020
13:04

Evo male liste timova klubova koji imaju vecu ili daleko vecu istoriju u Evroligi, pa je isto ne igraju, ali ajde sto je neki ne igraju, nego sto u neke niko ne ulaze gotovo nista, a ne drzava da timu koji igra drugoligasko takmicenje daje budzet Evroligasa. Dakle timovi su sledeci:

- Varese 5 titula, od ukupno 10 finala
- Split 3 titule, od ukupne 4 finala, trenutno kubure u ABA ligi 2!
- Rigas 3 titule, od ukupno 4 finala
- Virtus 2 titule, od ukupno 5 finala
- Cantu 2 titule, od ukupno 2 finala
- Cibona 2 titule, od ukupno 2 finala
- Dinamo Tbilsi 1 titula, od ukupno 2 finala
- Huventud 1 titula, od ukupno 2 finala

Ovo su klubovi koji imaju vecu istoriju u pomenutom takmicenju od KKP, a istu kao oni, a da ne igraju Evroligu imaju, Bosna, Roma i Limoz.

Dakle, ima tu iha haj klubova, koje prema istoriji treba prvo pozvati specijalnim pozivnicama u Evroligu, ako ikada dodje do toga.

Sto se tice Zenit-KKP, pa interesantno je da KKP smeta sto klub bez ikakve istorije, kome drzava pomaze dobija nesto, ali im je normalno da je njima drzava dovela igrace kada su bili klub bez IJEDNE TITULE, a Crvena Zvezda imala 12 titula sampiona drzave, takodje im nije smetalo ni kada je drzava otela Kicanovica Zvezdi i dala ga njima, a koliko se secam, nije im smetao ni posleratni period, kada su imali citave 4 titule, naspram Zvezdinih 12, da drzava samo njima daje i novac i igrace.

Ima tu jos sto sta da se pise, kako su osvajali titule, kako su unistavali kosarkaske centre otimajuci igrace, ali o tome drugom prilikom.

Za kraj bih dodao to njihovo spominjanje datih kosarkaskih legendi. Pa daleko je to od nekog ozbiljnog nekog broja, da li je Sasa Djordjevic ne Svetska, nego Evropska legenda..... Tesko. Jedine neke njihove legende su Divac, Rebraca i Danilovic, da nije mozda Veseli legenda ili Krstic, Bogdanovic? 3 legende oni imaju i to je to, doduse kako ce imati vise, kada nisu ni postojali do 1990, kako u kosarci, tako i u fudbalu.

avatar
Brajkoo
Friday, 29.05.2020
10:38

Ljudi koji vode Gasprom su kriminalci i olos. Stvorili su imperiju kradjama i otimanjem. I NIS su kupili za smesne pare uz obavezu da sponzorisu fk cz i naravno pojedine politicare koji su posredovali toj "pljacki". Sto se tice kosarke, da trose milione ali nemaju tradiciju, ne stvaraju igrace i ne vole kosarku kao mi. Grad od 7-8mil stano. a igra u drugom gradu ne bi li napunio dvoranu?!

avatar
rusija
Friday, 29.05.2020
00:24

covek nije ni svestan sta je izjavio...klasican rus koj u svojim ogranicenim pogledimama vidi samo novac...zalosno za sport generalno

avatar
nenadnenad1234
Friday, 29.05.2020
19:16

Jel lagao nesto?
Jedno je dal se njegova izjava nekom svidja, ili ne, a sasvim drugo je da li govori istinu.