Zenit neumoljiv protiv Uniksa, odluka u majstorici

Autor: Pavle Lazarević
sreda 25.05.2016.
20:43
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Zenita još jednom su pobedili Uniks na svom terenu, pa će majstorica u Kazanju odlučiti ko će biti drugi finalista VTB lige.

B.C.Zenit
B.C.Zenit

Povezane vesti

Prvi finalista VTB lige je moskovski CSKA, koji je sa ubedljivih 3-0 dobio Himki. Drugi finalista će biti poznat nakon majstorice, nakon što je Zenit u Sankt Petersburgu opet pobedio Uniks, ovoga puta teže nego pre tri dana.

Rezultat je glasio 85-82, a otpor neugodnog tima iz Kazanja domaći su slomili tek u poslednjoj deonici. Tada je glavnu ulogu preuzeo nekadašnji košarkaš Crvene Zvezde, Omar Tomas. Na kraju je završio kao najefikasniji u svojoj ekipi sa 20 poena i čak 13 skokova i 6 asistencija!

Dvocifreni u domaćoj ekipi bili su još i Tulson, Beržins, Antipov i kapiten Daudel. Treba napomenuti da je Zenit igrao bez jednog od najboljih igrača, Letonca Janisa Time.

U gostujućem timu, standardno najbolji igrači bili su Kit Lengford i Hoakim Kolon, ubacili su 22 odnosno 26 poena. Španac je pogodio čak 7 trojki iz 13 pokušaja, ali nije uspeo sam da se nosi sa raspoloženim pojedincima Zenita u poslednjoj četvrtini.

Trenutni rezultat u polufinalnoj seriji je 2-2, a peti meč igra se u Kazanju, u subotu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke