Željko već planira za narednu sezonu - Litvanac na radaru Fenera!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 27.03.2017.
19:12
Izvor: Sportske.net

Kako prenosi specijalizovani portal "Sportando", ekipa Željka Obradovića naredne sezone bi mogla da bude jača za krilnog košarkaša iz Litvanije.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

Približava se uzbudljiva završnica košarkaške sezone u Evropi, Fener je u konkurenciji za dva trofeja, a reklo bi se da su među favoritima i u Evroligi i u turskom šampionatu.

I pored toga, uprava vredno radi i na planiranju naredne sezone, a na radaru kluba našao se litvanski košarkaš iz redova Banvita Gediminas Orelik.

Krilni košarkaš ekipe iz Bandirme igra sjajnu sezonu kako u turskom šampionatu, tako i u FIBA Ligi Šampiona, a bio je i bitan šraf u redovima Banvita u osvajanju Kupa Turske.

U TBSL ligi u proseku daje 14,7 poena iz 5,3 skoka i 1,5 asistenciju dok u LŠ u proseku postiže 13,8 poena uz 4,2 skoka i 1,6 asistencija po utakmici.

Orelik ima 26 godina, karijeru je počeo u domovini u Šjauljaju, a pre Banvita branio je boje i Lijetuvos Ritasa od 2013. do minulog leta kada se preselio u Tursku.

Prošao je sve omladinske selekcije Litvanije, ali još uvek nije nastupio za seniorsku selekciju, što bi moglo da se promeni ovog leta, kada je na programu Eurobasket.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos 1996
Monday, 27.03.2017
19:38

Malo je Benet iz NBA,mora mu Dogus uplatiti jos 10 miliona na ovaj budzet da bi on uzeo evroligu.