Željko odgovorio na Zvezdino izvinjenje! Prijatelji ostaju prijatelji!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.01.2017.
10:22
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Najtrofejniji evropski trener oglasio se posle izvinjenja koja je dobio iz Crvene zvezde.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Mnogo polemika izazvala je emotivna reakcija Željka Obradovića na konferenciji za medije posle poraza njegovog Fenerbahčea od Crvene zvezde mts u četvrtak u hali ''Aleksandar Nikolić'' (75:73).

Kao što svi već odlično znate, popularni Žoc je bio veoma ljut zbog uvredljivog skandiranja sa tribina na njegov i na račun Bogdana Bogdanovića, mada u jučerašnjem saopštenju, u Crvenoj zvezdi uveravaju da uvrede na Obradovićev račun nisu čuli.

Ipak, imajući u vidu da je sve to prilično pogodilo našeg proslavljenog stručnjaka, izvinjenje su mu uputili i trener Zvezde Dejan Radonjić i predsednik kluba Nebojša Čović, kao i Nebojša Ilić, Zvezdin tim menadžer.

Obradović je to i potvrdio u izjavi za današnji ''Blic''.

''U svlačionicu je došao moj veliki prijatelj Dejan Radonjić, koji mi se izvinio i nemam šta da mu zamerim. Što se njega tiče, prioritet mu je bio vođenje utakmice, i sve je u redu. Neša Ilić i Nebojša Čović su me zvali i izvinili se.

S njima imam izuzetno dobar odnos i oni nisu imali nikakve veze sa pogrdnim skandiranjem. Krivo mi je samo što neko nije reagovao, kao što bih ja uradio da je bila obrnuta situacija'',
izjavio je Obradović.

On je još jednom naglasio da je Zvezda zasluženo pobedila, da joj je na tome čestitao i da nikada o Zvezdi ništa loše nije rekao.

Bole ga podele u našem narodu, smatra da nam je toga dosta i naglašava da on uvek reaguje ako navijači njegovog tima vređaju protivnika. Zbog toga i dalje stoji iza onoga što je rekao na konferenciji za medije i ne prihvata argumente da su uvrede bile upućene Bogdanu Bogdanoviću, a ne njemu.

''To je jednako strašno. Ako se on vređa, neću da ćutim i ostavljam to po strani. Ovo je najmanje što sam mogao da uradim u svoju odbranu i odbranu igrača, pa neka tumači ko kako hoće'', poručio je Obradović.

On je, takođe, odbacio mišljenja onih koji smatraju da je Obradović reagovao zbog nekakve mržnje prema Crvenoj zvezdi, s obzirom da je bio nekadašnji igrač i trener Partizana iz najslavnijih dana.

''Imam prijatelje i u FK i KK Crvena zvezda. I neću da se spuštam na nivo prepucavanja Zvezda - Partizan, to je bezveze. Nikad nisam dozvolio da se priča ružno o Zvezdi, iako sam partizanovac'', zaključio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

59 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nani
Saturday, 14.01.2017
18:24

svi znamo kakvim je izjavama bogdan provocirao zvezdu i sad mu je djavo kriv....da su nasi kosarkasi ne bi izli da igraju za turke koji su toliko ruznog uradili i nasem sportu i nasim igracima i nasem narodu..toliko od mene...

avatar
Pov.kralja fafa jaja
Saturday, 14.01.2017
16:45
avatar
kowalski11070
Saturday, 14.01.2017
16:25

Na sledećoj utakmicici posvetićemo ti četvrtinu Želimire. Ne poštujemo te više, tada nećeš morati da izmišljaš već ćeš glasno i jasno da čuješ. Velik si Želimire, veći od sih nas zajedno po sujeti i licemerju.

avatar
Lav
Saturday, 14.01.2017
16:54

Upravo tako.... Jedva cekam sledecu tekmu ... Nema sanse da je propustim.. Ako je iko imao postovanja od grabara imao ga je on. Ne vise !!!

avatar
Ponosni Vuk
Saturday, 14.01.2017
15:54

Bio sam na utakmici. To što Obradović govori jednostavno nije istina. On vređa barem sedam hiljada ljudi koji znaju istinu. Zašto se krije laž jednog čoveka izrečena za sve prisutne na toj utakmici. Sramota je što je Bogdanu skandirano. U moje ime tom momku se izvinjavam. Ne razumem šta Zvezda ima da se izvunjava čoveku koji govori dokazanu laž.

avatar
Lav
Saturday, 14.01.2017
16:56

A zasto je sramota ? Zasluzio je !!! Zasto se nikada ne skandira recimo Sasi Ilicu ? Sasa ima postovanje prema Zvezdi dok Bogdan sa svojim ponasenjem stalno provocira

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 14.01.2017
14:43

Ne vidim problem u vredjanju Bogdana,pa jedan Figo je vredjan mnogo vise,a porediti fudbalski legendu i prosecnog kosarkasa je smesno. Zeljka ne bi trebao niko da vredja jer nam je doneo pobeda i pobeda,ali Bogdan koji je smesan ispao protiv Litvanije i koji NISTA nije pogodio protiv SAD,koji ima 2 dobre partije u dresu reprezentacije toliko braniti je smesno

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Saturday, 14.01.2017
14:25

Niko ti a nije rekao folirantu jedan

avatar
Toni Kroos
Saturday, 14.01.2017
14:10

Meni je,kao zvezdasu,teze palo to sto smo vredjali Bogdanovica nego ova izmisljena prica o vredjanju Obradovica! Bogdan je fer i korektan! I ako je imao neke ispade,imao ih je kada je imao samo 18,19 godina! Mnogi od nas su pravili mnogo vece gluposti u tim godinama! Uvek sam govorio da imam veliko postovanje prema Boganovicu,bez obzira na sve jer je sjajan igrac!

avatar
kowalski11070
Saturday, 14.01.2017
16:27

Da si bio na utakmici i da si video sve gestikulacije koje je dotični imao prema publici ne bi tako komentarisao. Svima po zasluzi.

avatar
Lav
Saturday, 14.01.2017
16:59

Ne samo na ovoj nego na svakoj.. Nicim nije zasluzio da ima postovanje nas zvezdasa..

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Saturday, 14.01.2017
16:45

Bogdan fer?dodji sledeci put da vidis kako je fer,da kos i odma okrece glavu ka publici,gleda klima glavom,pravi face itd,kakvo crno fer

avatar
Boro povratak cara
Saturday, 14.01.2017
14:03

Verovatno je pročitao tekst- GDE SI BIO ŽELJKO KAD SU NAM ZAKLALI BRATA- Kompletno argumentovana istorija njegovog ponašanja prema Zvezdi.Treba da te je sramota.Mrziš Zvezdu -to je tvoje pravo ali poraz koji si doživeo mnogo boli.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 14.01.2017
14:02

E moj Zeljko.. Kakvi bre prijatelji, osvesti se!

avatar
zg partizan igokea
Saturday, 14.01.2017
19:18

Upravo to. Nikakvi licemeri kao sto je on, ne mogu da budu prijatelji Zvezde.

avatar
i.sarajevo
Saturday, 14.01.2017
13:50

U zivotu uspjesan covjek nemora biti uvijek dobar covjek.Ko je koga zaduzivao i zaduzio valjda je ustanju to da naplati.Nego prije dva dana vrijedja navijace kao on vaga ko je koliki srbin,sramota.Trener za postovanje covjek erbol

avatar
Dado35
Saturday, 14.01.2017
13:37

Legendo srpske u Partizanove košarke.Prvo šta oni znaju šta je bonton?!Drugo oni su legendo ljubomorni što ti je prva evropska najsjajnija titula sa PARTIZANOM.A treće neka se ugledaju na Duleta njihovu noćnu moru kako on to radi gospodski u vezi pogrdnog skandiranja Peśiću.Al oni nemaju tog šmeka.Samo kad vidis njih izraz lica koja je to mraćna sila na njima.Verovatno im je Dule preduboge traume ostavio 😂😂😂😜😜😜

avatar
Vladan Rajcic-Koja
Saturday, 14.01.2017
13:31

Ne bi trebalo da obraca paznju na publiku jer je on profesionalac . Jeste da ne zasluzuje takve uvrede , ali sta drugo da ocekuje od nasih navijaca. Sve sto je dobro u ovoj zemlji narodu ne valja.. A i zna se da ti navijaci , nazovi najvatreniji , pa oni dolaze na utakmice da iskale bes i neko nezadovoljstvo koje uopste vlada u drustvu i koje nema veze sa sportom . Zato se desavaju ovakve stvari i pogrdna skandiranja nasim igracima i trenerima kao i zvizduci himni euroluge. Ako si toliki payrijota i imas nesto protiv te eurolige , pa nemoj da se takmicis !!!

avatar
Dr_znate_koji
Saturday, 14.01.2017
13:09

Dosao sebi posle nokauta, ali izgovorena rec ostaje.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Saturday, 14.01.2017
13:04

Који пријатељи му остају пријатељи кад је после утакмице рекао да у Звезди више нема пријатеља.

avatar
Moemilo
Saturday, 14.01.2017
12:51

Ma njemu je toliko tesko pao poraz da posle utakmice nije znao ni kako se zove.... sad se izvinjava jer je ukapirao da se ispalio!!!

avatar
gosfkcz
Saturday, 14.01.2017
12:46

Za njega stvarno nisam cuo. Ostavljam mogucnost da su ga prozivali ali sever je odavno prestao da bude navijacka grupa ipostao politicka organizacija tako da sta ocekivati?! Mada mislim da je to radila manja grupa cim se to nije culo a on se rasplakao posle poraza, mnogo mu je stalo da nas pobedi. Bogdana jesu i trebali su. Decko provocira sve vreme. Zasto njemu Zeljko nesto nije rekao? Smirio ga? A vi navijaci partizana posle onoga sto je doziveo Stimac od vas nemate prava glasa i osude.

avatar
Kristjan Očkerl
Saturday, 14.01.2017
12:38

Emoji brača Srbi,neznate što imate.Da u Sloveniji imamo ovakvog trofejnog trenera radovao bi se.Imamo i selektora Veselina Vujoviča veliku legedu i nadam se da če još dugo biti naš selektor.Zato cijenite što imate!!!!Bio to Zvezdaš ili Partizanovac.

avatar
napred Panktizan!
Saturday, 14.01.2017
15:44

Kakve ti veze sa Srbijom imas kada je 90% slovenaca glasalo za izlazak iz Jugoslavije. Slobodno racunaj da mi za vas ne postojimo, kao sto i vi za nas ne postojite.

avatar
Povratak kralja #48
Saturday, 14.01.2017
12:37

Tvoji prijatelji ne da su se spustili na nivo prepucavanja FK Partizan-FK crvena zvezda i KK Partizan-KK crvena zvezda mts nego malo pa malo podstiču prepucavanje svojim lažima, izmišljotinama, klevetama i uvredama jer je očigledno da nisu srećni načinom na koji dolaze do rezultate jer to nije isti način na koji (je) Partizan dolazi(o), a ne mogu ni u toj meri da ih ponove. Nije to davno bilo, nema ni mesec dana da je prošlo kako su stigle provokacije iz KK crvena zvezda mts i FK crvena zvezda na račun KK Partizan odnosno FK Partizan, ničim izazvani upravo pred praznike. Pa šta ako si Partizanovac ili nisi i kakve veze ima što je zvezda ili nije ako je zaslužila da se priča ružno tj. onako kako jeste, a FK crvena zvezda i KK crvena zvezda mts konstantno svojim delovanjem to zaslužuju. Celo saopštenje napisaše i kako su detaljno pregledali utakmicu i kako si ti Željko izmislio da su te vređali, a zašto ti se onda Radonjić izvinjavao u svlačionici posle utakmice i zašto su ti novinari postavili pitanje na tu temu na KZŠ nakon utakmice? I posle svega su ti prijatelji? Da ne pišem za šta ga optužuju navijačke stranice crvene zvezde, to je tek skandal ali ja se nikad ne bih toliko nisko spustio kao što si to sada učinio ti Željko.

avatar
napred Panktizan!
Saturday, 14.01.2017
15:51

glupo je i porediti onaj Partizan i ovu zvezdu, znaju to i oni. Jedino isto je sto najbolji srpski tim igra najjace evropsko takmicenje :)

avatar
Čeki
Saturday, 14.01.2017
16:53

Ja koliko znam KK Zvezda nikad nije nista rekla za praznike na racun KK Partizan. To je samo Terza nesto komentarisao na racun FK Partizan i ne vidim zasto mu je to trebalo da prica takve gluposti.

avatar
Povratak kralja #48
Saturday, 14.01.2017
12:35

Tvoji prijatelji ne da su se spustili na nivo prepucavanja FK Partizan-FK crvena zvezda i KK Partizan-KK crvena zvezda mts nego malo pa malo podstiču prepucavanje svojim lažima, izmišljotinama, klevetama i uvredama jer je očigledno da nisu srećni načinom na koji dolaze do rezultate jer to nije isti način na koji (je) Partizan dolazi(o), a ne mogu ni u toj meri da ih ponove. Nije to davno bilo, nema ni mesec dana da je prošlo kako su stigle provokacije iz KK crvena zvezda mts i FK crvena zvezda na račun KK Partizan odnosno FK Partizan, ničim izazvani upravo pred praznike. Pa šta ako si Partizanovac ili nisi i kakve veze ima što je zvezda ili nije ako je zaslužila da se priča ružno tj. onako kako jeste, a FK crvena zvezda i KK crvena zvezda mts konstantno svojim delovanjem to zaslužuju. Celo saopštenje napisaše i kako su detaljno pregledali utakmicu i kako si ti Željko izmislio da su te vređali, a zašto ti se onda Radonjić izvinjavao u svlačionici posle utakmice i zašto su ti novinari postavili pitanje na tu temu na KZŠ nakon utakmice? I posle svega su ti prijatelji? Da ne pišem za šta ga optužuju navijačke stranice crvene zvezde, to je tek skandal ali ja se nikad ne bih toliko nisko spustio kao ti što si Željko.

avatar
zg partizan igokea
Saturday, 14.01.2017
12:34

Da da, kao sto se oglasio za ubitstvo Ivkovica. A kad je pobedjivao, skandiranje mu nije smetalo. Licemer.

avatar
ruud gullit
Saturday, 14.01.2017
12:26

Onaj grk, trener CSK je za Obradovica dom kulture. Pretrpeo je mnogo tezi poraz, rekao u svlacionici igracima sta je imao i dosao na konferenciju kao pravi gospodin. A Obradovic nesto namrsten, mumla sebi u bradu, trazi neke glupe izgovore za poraz, bas me je smorio. Tako ne bi trebao da se ponasa najbolji trener evrope u svom gradu.

avatar
mrancic
Saturday, 14.01.2017
12:21

Čovek koji je zadužio srpsku košarku.Bez obzira da li je po ukusu Zvezde ili Partizana.Trenerska legenda u evropskoj košarci.Izvini Željko.Mi smo takav narod.Zatovi tako prolazimo.

avatar
Dača
Saturday, 14.01.2017
12:04

Došlo je vreme kad reč Nebojše Čovića vredi više od reči Željka Obradovića.

avatar
Carina
Saturday, 14.01.2017
11:43

Zasto se nije oglasio na pitanja navijaca Zvezde vezana za Marka Ivkovica i albanske zastave?

avatar
nikola nikola1
Saturday, 14.01.2017
11:36

Tebe niko nije vrijedjao pa pričaj što oćeš.

avatar
Златко Нечевски
Saturday, 14.01.2017
11:35

Veliki trener ali jos veci licemer. Da je pobedio ruku dajam da ovo ne bi ni pomenuo.

avatar
WITH A GOOD CAUSE
Saturday, 14.01.2017
12:25

Dajam, dajam...

avatar
Ponosni Vuk
Saturday, 14.01.2017
11:34

Bio sam na utakmici. Od prisutnih osam holjada ljudi barem sedam holjada je uvredio. On je javno izrekao gnusnu laž. Srestva informisanja u Srbiji štite laž. Da je vređan Bogdanović istina, stidim se zbog toga

avatar
chaki
Saturday, 14.01.2017
11:31

Pa neznam bas jel bi i on reagovao, imao je priliku dosta puta ali to nije uradio tako da Željko razmisli malo sta govori...

avatar
SERBON
Saturday, 14.01.2017
11:25

I eto, zašto su mu se izvinjavali ako nije vređan, kao što je horski ponavljano?

avatar
neko111
Saturday, 14.01.2017
12:14

Jer smo mi gospoda, za razliku od vas.

avatar
svojnasvome
Saturday, 14.01.2017
12:41

Ako nemas sposobnost pamcenja onda izguglaj pa vidi kako , mada isto trener , gospodin Dule Vujosevic, reaguje na uvrede pesicu na mecu EL sa bajernom....vidi kad se reaguje i kad si gospodin...kad svi vide a prvo navijavi a ne ko p.... da niko ne vidi da im ne zameri sta.....jadni ste i nestacete kao sto ste nastali

avatar
Nikola_pg
Saturday, 14.01.2017
12:22

Zato sto je dao izjavu da je vrijedjan. A onda su pregledali snimak, vidjeli da nije vrijedjan i izdali saopstenje. Zasto on nije ni jednom pomenuo da nije istina to sto pise u saopstenju??

avatar
WITH A GOOD CAUSE
Saturday, 14.01.2017
11:24

Dzabe, Zeljko, sada te delije prozivaju iako se ti svojevremeno jesi oglasio...

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Saturday, 14.01.2017
14:27

Sta se foliras,kad mu niko nista nije rekao

avatar
Čeki
Saturday, 14.01.2017
16:51

Samo da napomenem da ste vi vredjali Stimca i niko nista nije uradio, potpuno uobcijane za nase prostore i ne znam sto se prozivate na tu temu uopste.