Željko Obradović se ponovo prisetio evropske titule sa Partizanom i reči legendarnog Ace Nikolića

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.09.2018.
15:25
Izvor: Sportske.net, sportando

To se ne zaboravlja!

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Najtrofejniji trener u Evropi i aktuelni strateg Fenerbahčea Željko Obradović razgovarao je danas u Istanbulu sa novinarima o različitim temama.

Jedna od njih bilo je i rivalstvo Galatasaraja i Fenerbahčea, koje je uporedio sa onim u Grčkoj, između Panatinaikosa i Olimpijakosa.

''Mogu da govorim o ekipama u Grčkoj i ta dva tima su šansa za Grčku i grčki sport. Stvari su i ovde slične. Fenerbahče i Galatasaraj su respektabilni klubovi i jedni druge čine boljim. Ali, sve to treba da ostane u okvirima sporta i mi ih poštujemo jer su i oni takođe veliki klub. Ako su oni bolji, to tera i nas da se poboljšamo. To je moja filozofija, treba da pričamo o poštovanju bez obzira o kojim klubovima govorimo'', objašnjava Obradović, a prenosi ''Sportando''.

U novu sezonu, Fenerbahče ulazi kao vicešampion Evrope, sa ciljem da evropski trofej vrate u svoje vitrine, ali iskusni stručnjak je svestan da to neće ići nimalo lako.

''Evroliga je teško takmičenje, najbolje u Evropi. Pojedini klubovi su promenili kompletne rostere. Sve ih posmatramo na pravi način i verujem da ćemo biti spremni za novu sezonu'', objašnjava Obradović.

A kada se sa Obradovićem, govori o Evroligi, bez obzira na još osam titula prvaka Evrope, posebno mesto u njegovom srcu ima ona prva, koju je osvojio sa Partizanom 1992. u Istanbulu.

Ponovo se podsetio tog vremena, kroz priču o legendarnom treneru Aci Nikoliću.

''Pamtim sve u vezi njega. Aleksandar Nikolić je posebno ime za mene. On mi nije bio samo trener ili mentor, on je poseban. Od njega nisam učio samo o košarci, nego i o životu. Prisustvovati njegovom treningu bilo je jedno od mojih najvažnijih iskustava u životu.

Imam mnogo uspomena na njega, a sada mogu da vam ispričam jednu priču. Kada smo pobedili Huventud u 'Abdiju Ipekčiju' i osvojili Evroligu sa Partizanom, on mi je čestitao i rekao: 'Nadam se da ćeš imati još mnogo osvojenih trofeja u karijeri'. Nisam tada najbolje ni shvatio na šta je mislio, jer sam mislio da se to desilo samo tada. Kada razmišljam o tome, shvatam šta je pokušao da mi kaže. Uvek je bio u pravu'', izjavio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke