Željko Obradović kritikovao FIBA i postavio pitanje na koje još nema odgovora!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.10.2017.
09:55
Izvor: Sportske.net, Eurohoops

Najtrofejniji evropski trener izneo svoj stav u vezi predstojećih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Posle utakmice turskog Superkupa između Fenerbahčea i Banvita (75-64), Željko Obradović se u razgovoru sa novinarima dotakao i pomenute teme, s obzirom da još uvek nije došlo do kompromisnog rešenja na relaciji FIBA - Evroliga u vezi termina odigravanja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i mogućnosti nastupa evroligaških igrača i tom takmičenju.

Njegov stav je jasan, ali je pritom postavio i jedno važno pitanje na koje bi iz FIBA trebalo da odgovore.

''FIBA ne razmišlja ni o Evroligi, ni o igračima. Prvo, igrači iz NBA lige neće doći. Tamo ima više od 80 evropskih košarkaša. Drugo, igrači su pod ugovorima sa svojim klubovima i njihove osnovne obaveze su da treniraju i igraju utakmice. To je ono zbog čega su igrači u komplikovanoj situaciji. I šta ako igrač ode i doživi povredu? Ko će onda da pokrije ugovor'' upitao je popularni ''Žoc'', a prenosi ''Eurohoops''.

On u svojoj ekipi ima čak osmoric košarkaša koji su reprezentativci svojih zemalja (Jan Veseli, Kostas Slukas, Sinan Guler, Melih Mahmutoglu, Điđi Datome, Nikolo Meli, Nikola Kalinić, Marko Gudurić).

''To je veoma teška situacija za nas, ali moj stav je jasan i već sam ga preneo predsedniku. Ali, konačna odluka je na igračima. Ako dođe do potencijalnih problema, federacije ili klubovi će patiti'', zaključio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke