Željko Obradović je večeras rekao mnogo toga, ali istovremeno je i prvi put u karijeri ostao bez teksta!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 10. oktobar 2019.

  • 21:42

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Zbog čega je ova utakmica bila drugačija od svih ostalih?

Željko Obradović je večeras rekao mnogo toga, ali istovremeno je i prvi put u karijeri ostao bez teksta!
Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN
Ekipa Fenerbahčea bila je nemoćna večeras u duelu sa Crvenom zvezdom u beogradskoj ''Štark Areni''.

Tim Željka Obradovića je na kraju poražen sa 68:56, a proslavljeni stručnjak je posle meča u razovoru sa novinarima otkrio da u svlačionici- nije imao šta da kaže svojim igračima.

''Očigledno je da je Zvezda igrala mnogo bolje i čestitam im na velikoj pobedi. Želeli su pobedu više od nas, više su želeli pobedu i zasluženo su nas pobedili.

Pošteno da vam kažem, iznenadio me moj tim, mnogo više nego Zvezda. Ja sam čovek koji uvek polazi od sebe i mislim da je ovakva slika tima nešto zbog čega bi trebalo da razmislim zbog čega je tako i uvidim greške.

Sad sam prvi put u 27 godina karijere ušao u svlačionicu, a  da nisam imao nijednu reč prema ekipi, nisam mogao da izgovorim nijednu reč. Rekao sam im, uspeli ste da me ostavite bez reči'', istakao je Obradović.

Ipak, izrazio je nadu da će njegov tim izgledati bolje kako sezona bude odmicala.

''Ja polazim od sebe, najveća odgovornost je do mene što smo postigli samo 56 poena. Ovo nije nivo Fenerbahčea, ali ja sam i u najavi govorio da smo imali izuzetno loš pripremni period, imali smo igrače po reprezentacijama, kojima sam posle dao dodatnih sedam dana odmora i počeli smo da igramo bez treninga.

Ne mogu da se žalim na njihovu želju i upravo mi je zbog toga žao što smo prikazali ovakvu sliku. Sreća je da je ovo tek druga utakmica u Evroligi, imaćemo vremena da pokažemo drugima i sebi da ovo nije realna slika. E sad, koliko će nam vremena trebati da dođemo do toga, ne znam'', objašnjava Obradović.

O Zvezdi samo reči hvale i prognoza da može i do Top 8 ove sezone.

''Ja sam rekao da je to različita ekipa od prošle godine, pokriveni su, imaju iskusne igrače. Znaju da igraju, odlično pokrivena utakmica, jeste da smo odigrali slabo, ali sigurno da je Zvezda dobro igrala, a ovi procenti šuta nisu slučajni kod nas. Ja sam rekao da Zvezda ima kvalitet za Top 8. Mnogo je teško,  svi treneri žele u Top 8, ali ja mislim da Zvezda ima šanse'',
istakao je Obradović.

Nando De Kolo je večeras bio bolji od ostalih u ekipi Fenerbahčea, nedovoljno da poremeti raspoloženu Zvezdu.

''Svi znamo kakav je igrač, to je sad ona priča o igračima treba im vremena da se uklope. Kad si pravi, uklopiš se za dva minuta, sve ti jasno. Ja sam ga prvi put video dva dana pre prve utakmice, jer sam i njemu dao sedam dana slobodno posle svetskog prvenstva, da vidi porodicu, da odabere gde će da živi. Nisam ga video, dao sam mu sedam dana slobodno. Sledeći dan je počeo i sa dva treninga je odigrao derbi protiv Efesa i čim smo nastavili da treniramo, on igra dobro'', konstatovao je Obradović.

Vladimir Štimac je od ovog leta novo ime u ekipi Fenerbahčea.

''Trenirao je s nama, kao svake godina sa igračima koji nemaju klub i u situaciji koju nisam mogao da sanjam i trebalo je da krenemo u sezonu i bilo je pitanje da li možemo novog igrača da dovedemo. On je trenirao sa nama, znao je sve.

Izvanredan dečko, izvanredan momak, žao mi je što ni on nije odigrao dobro. On je čovek koji će odmah i direktno da krene od sebe, ali odgovornost za ovakvu utakmicu je pre svega na meni. Zatvorićemo se u salu, pa ćemo da radimo, a nadam se da će i on kao i ostali biti na nivou'', kaže Obradović.

Da li ste popravili odnose sa upravom Zvezde posle onoga?

''Ja sam rekao i posle one utakmice, odmah su me zvali. Nisam imao nikakav problem sa ljudima iz Crvene zvede, niti imam. Čak mogu da kažem da su moji odnosi sa Zvezdom odlični. Počev od predsednika Čovića, do trenera Tomića, mog bivšeg igrača Topića, Nebojše Ilića, ovog gospodina pored mene (portparol Igor Vujičin). Imam izvanredne odnose'', potvrdio je Obradović.

Hoćete li da prokomentarišete reprezentativno leto?

''Hoću, vrlo rado. Imali ste ovde toliko pametnih ljudi i pametnih komentara da je to čudo. Toliko ste se naslušali svega, a da li je neko od njih konkretno nešto rekao? Da li je bilo ko nešto konkretno rekao, osim standardno mora da se tu nešto desilo.

S moje strane, mogu samo da im se zahvalim svima, Saši što je pet godina radio izvanredan posao, kao navijač i igračima što su dali sve od sebe i vežbali tokom leta. To su naši najbolji igrači, mi nemamo bolje od toga. Možda se neko mlađi uključi u pripreme za Olimpijske igre i da doprinese rezultatu'', zaključio je Obradović.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari