Željko o Zvezdi, Kalini, ali i o ubedljivo najpametnijem igraču Sakramenta

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 22.03.2018.
21:05
Izvor: Sportske.net

Željko Obradović je dao svoju ocenu ove utakmice, a nakon toga pričao i o pojedincima.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Željko Obradović je ovoga puta trijumfalno završio utakmicu sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

"Imamo još dve utakmice, želimo što bolju poziciju pred plej-of. Čestitam mojim igračima, igrali su jako dobro u nekim trenucima, ali su imali oscilacija. Crvenoj zvezdi nije bilo lako igrati jer nisu imali mnogo šansi za četvrtfinale, ali im čestitam na svemu što su uradili ove sezone u Evroligi. Imaju mladog trenera i mlade igrače i verujem u njih. Zvezda igra odlično, promenjen trener, mnogo dobrih utakmica", rekao je Željko Obradović.

Nikola Kalinić se polako vraća nakon povrede, ali i dalje nije na najvišem nivou. Trener Obradović ga želi za one najjače utakmice u završetku sezone.

"Izlazi iz perioda od prošle godine od juna meseca kad je igrao poslednju utakmicu u plej-ofu, imao je pripreme reprezentacije, pa je dugo kuburio sa povredom. Kad se vratio desila se nova povreda, ali je izuzetno važan igrač za nas, njegova igračka inteligencija pomaže ekipi, pre svega u anticipiranju. Zna šta treba da radi da bi bio na nivou od prošle godine na kome je bio u plej-ofu i na fajnal-foru, kada ga očekujem na tom nivou", istakao je srpski stručnjak.

Kalinić, Gudurić i Veseli su večeras imali najveću minutažu, da li je to možda jer su dobro upoznati sa "Pionirom"?

"Nisam o tome razmišljao, jer sam želeo sa njima trojicom da počnem utakmicu. Ova dvojica su bili u Zvezdi, a Veseli je jako dugo bio ovde. Tako smo počeli i protiv Makabija, Dikson je odigrao stvarno dobru utakmicu", rekao je on.

Možda i najinteresantniji odgovor bio je u vezi Bogdana Bogdanovića, njegovog pulena koji je sada u NBA ligi u ekipi Sakramenta.

"Čujem se sa Bogdanom u kontaktu smo. Drago mi je da je doneo tu odluku, razgovarali smo kad je odlučivao o tome i mislim da je u pravo vreme otišao. Utakmice koje sam gledao mislim da je ubedljivo najbolji igrač tog tima. Mislim da je ubedljivo najpametniji igrač. Ostali deo tima, ako ja to mogu da komentarišem, nije toliko rezonski kao on. Treba i on više da napreduje i da bude jednog dana na onom pravom Ol staru. To mu i ja želim", rekao je Željko Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke