Željko iskreno o Bogdanu, ali i Partizanu, Zvezdi...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 25.12.2017.
09:48
Izvor: Sportske.net, blic.rs

I pored brojnih obaveza sa Feerbahčeom, najrofejniji evropski trener uspeva da isprati i sve aktuelnosti kada su u pitanju naši najbolji klubovi, ali i deđavanja u NBA ligi.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Željko Obradović je, između ostalog, u novogodišnjem intervjuu za ''Blic'' napravio osrt i na dosadašnji učinak Bogdana Bogdanovića u NBA ligi.

Njegov doskorašnji adut u Fenerbahčeu potvrđuje kvalitet i u Americi, ali Željko veruje da Bogdanović može još bolje.

''Pratim Bogdana koliko mogu. Igra izvanredno za mene. Iako mu je prva sezona, igra vrlo zrelo... Čujemo se i pričamo, i mislim da on mora da bude još agresivniji. To je takav način košarke tamo, mora uvek da bude agresivan kad ima loptu. Poštuje sve ostale i to se vidi, ali on verovatno igra najrezonskije od svih tamo'',
istakao je Obradović.

Bogdanovo mesto u Feneru zauzeo je Marko Gudurić, koji se još uvek bori za značajniju minutažu, a Obradović naglašava da uvek sve zavisi od igrača.

Kada je domaća scena u pitanju, ponovo su u centru pažnje Partizan i Zvezda. Crno-bele prati sa posebnim emocijama, pa mu teško pada i aktuelna kriza u kojoj se nalazi ekipa Partizana. Prokomentarisao je i promenu na klupi.

''Pratim Partizan koliko mogu od obaveza, nisam previše. Odluke donose ljudi u upravi kluba. Sa Mutom Nikolićem sam veliki prijatelj, naravno, žao mi je što se to dogodilo, ali što kažu i njemu i nama svima, život ide dalje. Što se tiče Čanka, kako će se snaći najbolje znaju oni koji su ga doveli'', istakao je Obradović.

Zvezda tih problema nema, lider je ABA lige, solidno igra i u Evroligi, pa su crveno-beli zaslužili pohvale od strane našeg najtrofejnijeg stručnjaka.

''Zvezdina utakmica sa Mornarom u Baru je bila jedna od boljih koju sam gledao ove godine, prava evroligaška. Ima novi tim, mladog trenera i sve to funkcioniše dosta dobro sa jasnim idejama i ulogama igrača. Već su napravili velike rezultate'', istakao je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Monday, 25.12.2017
17:18

Lepo rezonovanja i podstreh za Bogdana i Zvezdu. U izjavi za Partizan se vidi odsustvo kritike no izmedju redova nije zadovoljan trenutnom situacijom. Ceka Partizan težak period dok se konsoliduje. Bok te pita šta se to dešava unutar kluba

avatar
Doktor Trax
Monday, 25.12.2017
14:43

Alimpije Miric ! Iddmo u top8

avatar
Monday, 25.12.2017
14:37

sledi saopstenje navijaca FMP-a kako je Obradovic ustasa