Zbijanje redova u Partizanu, on će voditi ekipu u Turskoj i evo šta poručuje!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.10.2018.
11:10
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Da li će se sutra osetiti napredak u igri Partizana? Crno-belima bi bilo veoma važno da dobiju ovaj meč...

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Dok se čeka ishod pregovora sa Andreom Trinkijerijem oko preuzimanja uloge novog trenera crno-belih, ekipa Partizana spakovala je kofere i uputila se u Ankaru, gde će sutra od 18 časova odigrati meč petog kola Evrokupa, protiv domaćeg Turk Telekoma.

Partizan posle prva četiri kola ima skor 1-3, baš kao i njihov naredni rival, pa će se ove dve ekipe, uz italijanski Trento do kraja prve faze takmičenja boriti za četvrto mesto u Grupi C, koje vodi u drugi krug.

Ono što navijače Partizana brine pred ovu veoma važnu utakmicu, jeste sve slabija forma ekipe crno-belih koja je vezala čak pet poraza u nizu (Mornar, Valensija, Krka, ASVEL, Zadar), kao i činjenica da još nije rešeno pitanje novog trenera posle odlask Nenada Čanka.

Kako smo juče i najavili, ekipu će sa klupe voditi Aleksandar Matović, koji je i prošle godine imao slično iskustvo posle odlaska Miroslava Nikolića, a pre angažovanja Nenada Čanka. Tada je u Evrokupu vodio ekipu Partizana protiv Bilbaa u Beogradu, ali se nije proslavio - crno-beli su taj meč izgubili sa 83:67.

Naravno, svi se nadaju da će sutra Partizan ostaviti bolji utisak, a pred polazak u Tursku Matović je uputio optimističku poruku.

''Situacija u kojoj se nalazimo jeste specifična, ali se trudimo da na to ne obraćamo veliku pažnju, već da se fokusiramo na svoju igru i na analizu igre našeg protivnika.

U prošlom kolu, oni su u gostima protiv Trenta došli do važne pobede i sigurno će sutra želeti da je na neki način potvrde, i tako sa bolje pozicije u odnosu na nas završe prvi deo takmičenja po grupama.

Sa druge strane, verujem da mi sutra možemo da odigramo u dobrom ritmu i da dođemo do pobede koja bi nam puno značila'', izjavio je Matović, a prenosi klupski sajt.

Od igrača Partizana, utakmicu je najavio Amar Gegić, koji je svestan težine narednog zadatka.

''Utakmica u Ankari je veoma važna za nas, jer bi pobedom stekli lepu šansu za plasman u top 16. Ipak, put do pobede neće biti nimalo lak.

Turk Telekom ima odličnu ekipu, punu iskusnih igrača koji svakome mogu da naprave probleme i svesni smo da uloga favorita pre utakmice pripada njima. Sa druge strane, mislim da smo u stanju da taj odnos snaga učinimo drugačijim kada utakmica počne", istakao je Gegić.

Ono što je ostalo nezvesno, jeste da li će Matović moći da računa na kapitena Veličkovića, kao i Radeta Zagorca, ali se očekuje debi najnovijeg pojačanja, Entonija Brauna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Tuesday, 30.10.2018
13:30

Perper(d)oglu, PARTIZAN je prvi u kosarci na vecnoj tabeli i u SFRJ, a kamoli od raspada.

avatar
ISTINA BOLI
Tuesday, 30.10.2018
12:46

Izgubice i naravno da ni grupu nece proci,uz neku ludu srecu,mozda budu 5ti,cisto da osete da nisu bas najjadniji u ovom takmicenju ikada,a u ABA ligi isto nista nece uraditi,jer ABA postaje kvalitetna kao nekada bivsa liga jugoslavije,gde ovaj mali kosarkaski klub nije imao skoro nikakvih uspeha,za 50 godina 5 titula.