Zastrašujuće - Najbolja četvrtina u 55 godina i patike od 10 000 kilometara!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 24.04.2018.
08:48
Izvor: Sportske.net

Četvrtina koja je srušila rekord iz 1962. čovek koji je putovao večnost da bi gledao svoj tim i pamtiće to čitavog života. Hjuston izbušio Minesotu, MVP pred ispadanjem!

EPA-EFE/LARRY W. SMITH
EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Minesota se trkala sa putničkim, udario je brzi voz i to posle poluvremena. Hjuston je u trećoj četvrtini ubacio 50 poena, taj deo meča dobio sa trideset razlike i sve je bilo gotovo.

Teško je opisati kako je to izgledalo, ovo je najveći broj poena koji je neko dao za četvrtinu od 1962, kada su Lejkersi ubacili 51 Pistonsima. Harden je završio sa 36 poena, Kapela uz 14 koševa, imao 17 skokova, za razliku od treće utakmice, u drugom poluvremenu najbolji tim regularnog dela je podigao nivo igre, domaćin to nije mogao da prati. Harden je nanizao 17 od 20 prvih poena Minesote u nastavku, a četvrtinu su završili trojkom Gordona sa sirenom koja im je donela prednost od 31 poen razlike.

I tu je bio kraj, brejk koji je prelomni trenutak serije, očekuje se da će u petom meču Roketsi završiti posao.

Gledaće ih izvesni Meng Han Jang, koji je kao klinac zavoleo tim zbog Jao Minga. Lik je sa Tajvana doputovao prešavši blizu 10 000 kilometara kako bi gledao tim za koji navija. Na kraju mu je Harden poklonio patike.

"Jeste skupo, ali je plej of", rekao je ovaj navijač koji je odseo kod bivšeg školskog druga u Mineapolisu i gledaće peti meč pre povratka kući.

Dodajmo da je Bjelica ubacio 7 poena za Minesotu, igrao je 16 minuta. Najefikasniji kod "Vukova" Tauns sa 22 poena, imao je i 15 skokova.

I Juta je na korak od polufinala, oni bi trebalo da idu na Hjuston. Donovan Mičel je ubacio 33 poena, Riki Rubio bio slabiji nego u prethodnom meč, sa 13 poena, 8 asistencija i 6 skokova, nije da mu je smetalo, njegov tim je serijom 20:3 otišao na +17, ponovo je bilo mnogo tenzija, Džej Krauder je isključen, "Džezeri" su dobili tri meča u nizu i sada u predvorju polufinala.

Mičel je srušio i rekord decenije, on je prvi ruku od Brendona Dženingsa koji je u plej ofu postigao30+ poena u jednoj utakmici.

Vestbruk ponovo loš, napravio je četiri penala za poluvreme, izgubio pet loptu, bio primetno nervozan.

Cela ekipa Tandera je očajni šutirala trojke, Džordž je ubacio 32 poena, ali je imao 2 od 9, Melo je promašio svih sedam, Vestbruk tri. MVP je meč završio sa 23 poena, 14 skokova, ali daleko je to od onoga što može.

Inače videli smo čak šest tehničkih grešaka, da li je ovo odlučujući udarac koji je Juta zadala saznaćemo brzo. Serija se vraća u Oklahomu, ali "Džezeri" imaju meč lopte i šansu da nokautiraju Tander od koga se mnogo očekivalo ove sezone.

Rezultati:

Juta - Oklahoma 113:96 (3:1)
Minesota - Hjuston 100:119 (1:3)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Tuesday, 24.04.2018
16:11

Koliko je samo D'Entoni promenio Hardena na bolje, izbrusio je dijamant.. Kako Harden igra to je neverovatno! Postao je pravi lider tima koji čini saigrače boljim, razigrava, preuzima odgovornost.. Sjajan Hjuston i ako nastave u ovakvom ritmu ni GSW im sa onim luzerom Durentom neće moći ništa! Napred 🚀

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Tuesday, 24.04.2018
15:32

Najvece razocaranje (ali da budem iskren malo sam i ocekivao to) u ovom plej of-u je Karl Entoni Tauns...Uzasno los,nervira me kad vidim nekoga sa takvim potencijalom da je toliko nezainteresovan za napredak...Donovan Mičel budući visestruki MVP u najmanju ruku !

avatar
Roj Kin 16
Tuesday, 24.04.2018
09:34

Vestbruk nikad neće osvojiti titulu, možda je osvoji sa 35 kao igrač sa klupe, ali kao lider nikad. Jer nije lider, ne može da diktira tempo utakmice, ne čini saigrače boljima i najvažnije, ne igra za tim, nego za sebe..

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Tuesday, 24.04.2018
15:28

Ne lupaj gluposti...svaki put slusam stereotipne price o nba igracima,a toliko je ocigledno da uopste ne gledate utakmice...ako je ko timski igrac to je vestbruk,ali ne moze on nikako da cisti sam za melovim i polovim potrosenim loptama...To sto vestbruk nekad izgleda sebicno je samo zato sto mu je stalo da pobijedi i sto nema drugog takvog igraca u timu...Njegovo partnerstvo sa Adamsom dovoljno govori o njegovim plejmejkerskim sposobnostima..Nije on kriv sto Melo ne umije da uzima pametne suteve i sto je Paul George sve gori i gori isolation igrac,umjesto da bude bolji i bolji...To je kao da osporavas lebrona zato sto igra sa poluamaterima i da pricas da je lik sebican..Kao da je vestbruk kriv sto trener ne umije da isplanira vise od 2 akcije evo cijelu sezonu nego mu gura loptu u ruke...Mozda nece osvojiti prsten ali bilo kakvo osporavanje vestbruka je totalno nerealna prica..Osporavaj dzordza ne rasela

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 24.04.2018
09:32

To je taj premocni Rasel Vestbruk. Izivljava se tokom sezone, igra na silu, ispucava se ne bi li dosao do tripl dabla, a onda dodje Plej-Of i nema ga nigde. I on mi je veliki igrac... kako da ne. E upravo zbog njega i njemu slicnih, statistika u sportu mi nikad nece biti bitna i nikad je necu smatrati legitimnim indikatorom i merilom kvaliteta nekog pojedinca ili ekipe.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Tuesday, 24.04.2018
15:30

Vestbuk je los igrac jer je pozrtvovan,je li to tvoja poenta??? Ajde navedi mi jedan tim u istoriji NBA da je jedan igrac sam svojim partijama nesto napravio..Jedan jedini pls..Vestbruk igra sa Pol Dzordzom kojem je prepustio potpuno ulogu glavnog napadaca nego si ti ili corav da to vidis ili ne gledas uopste..A pol dzordz ga je i vise nego iznevjerio...O melu da ne pricam...ne lici ni na role igraca a kamo li na ozbiljnog doprinositelja

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Wednesday, 25.04.2018
12:08

Covjece zar zaista mislis da neko na silu moze da ima tripl dabl prosjeke...Mislis li da je lako imati svaku noc 10 asistencija..Da ne daje poene i skokove vj bi pricao kako je to najjaci plej u ligu...Vestbruk igra koliko moze i treba to postovati,nije majkl dzordan,ali daje maksimum,radi na sebi,konstantno unapredjuje sut,ima zelju za pobjedom,igra krvnicku odbranu...zasto njega osporavas...ospori onu mrcinu od Dzordza,ili onoga ludaka od mela koji cim vidi loptu sutnuo bi je sa svoje polovine....I to sto oklahoma igra divlje nikada ne mozes da krivis igrace,80 posto igraca u nba su divlji i ne znaju neke osnove kosarke,zato su i treneri toliko tamo bitni,a oklahoma ima najgoreg moguceg...Daj vestbruku majk dantonija pa da vidis sta bi se desavalo

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 24.04.2018
17:56

PratimFudbalOd2005:( @On je sjajan, strasan, fantastican igrac, on je pozrtvovan(mada bih ja pre rekao sebican) i to sve stoji... ali za sebe, a ne za svoj tim. A sa takvim egocentrikom niti jedan iole veliki igrac ne zeli da igra, pa tako Rasel Vestbruk nikad ni nece imati dovoljno dobar tim da bi se borio za prsten. On je odlican igrac, ali nije veliki igrac, probaj da napravis razliku. Jer veliki ograci ne igraju da bi pumpali statistiku tripl dabl ucinkom, nego da bi svoj tim doveli do velikih rezultata- velikim igracima statistika nije cilj, oni za statistiku ne moraju da se trude, ona prosto dodje sama od sebe. Biti veliki igrac nije samo stvar talenta i fizickih predispozicija... to je stvar glave i mentalnog sklopa. Eto, to je moja poenta.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 24.04.2018
08:55

Niko ko prati nije ocekivao od 3 vecita gubitnika bilo sta,pa zajedno nemaju 10 pobeda u PO,a tek ovaj najlazniji MVP u istoriji kosarke,sta ce on muka,moze samo pomerati centre za skok i nista vise.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Tuesday, 24.04.2018
15:31

Kakvi ste vi strucnjaci ja ne vjerujem..Ko nema 10 pobeda u PO..Vestbruk je igrao finale profesore,a pol dzordz 2 godine bio najveci lebronov protivnik...veze nemate,nemojte da komentarisete pls

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 24.04.2018
19:28

3 propaliteta,u Zvezdu ih ne bi doveo. Skupljac lopti,Lebronova mala,a onaj treci ni sam ne zna gde je.