Zašto za Trinkijerija Partizan nije favorit u Podgorici i šta je sa Zagorcem

Autor: Pavle Knežević
petak 16.11.2018.
14:51
Izvor: Sportske.net

Trener crno-belih kaže da njegov tim ne voli lake stvari, već da komplikuje.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Partizan je pred drugim korakom serije od četiri teške utakmice. Posle Zenita, ide u goste Budućnosti, a posle toga ga čekaju dueli sa Valensijom i Crvenom zvezdom. Trener Andrea Trinkijeri kaže da njegov tim nije favorit ni u jednom od tih mečeva, ali je istakao da veruje u svoj tim.

Prva sledeća utakmica je derbi u nedelju…

"Ovde je svaki dan derbi za vas! Ovo je drugi korak teške serije i ako vam kažem da smo autsajderi, neko bi rekao da ne verujem u svoju ekipu. Mi imamo potencijal, svaki dan je bolji, svaki dan nešto naučimo. Nećemo mi svakog dana biti bolji, ali ćemo biti bolji na kraju. Kad kažem autsajderi, mislim da u ove četiri utakmice nismo favoriti. Ali, ja verujem u moju ekipu", rekao je trener novinarima u sportskom centru Korn, u kome Partizan trenira.

Italijanski stručnjak objasnio je zašto misli da Partizan nije favorit u Podgorici.

"Videli smo sinoć. Kad igraš Evroligu posle mnogo godina, treba ti adaptacija. Sinoć smo videli šta Budućnost može kod kuće, kakva je to utakmica bila. Teška atmosfera, iskusna ekipa, mlada ekipa… O kvalitetu Amerikanaca nemam ja šta da kažem, cene kažu, budžet kaže. To su sve vrhunski igrači, ali ja mislim da su dva ključna igrača Gordić i Ivanović. To su jako, jako važni igrači, oni mogu dobiti utakmicu sa sedam asistencija, sa 25 poena i oni su sigurno prva meta za našu odbranu. Znamo da neće biti lako", rekao je Trinkijeri.

Za sada je neizvestan nastup Radeta Zagorca, koji je na treningu slomio nos i ne zna se da li će igrati u prestonici Crne Gore.

"Mi ne volimo lake stvari, mi želimo da komplikujemo, da budemo što bolji. Komplikovali smo situaciju jer se Zagorac povredio na treningu, hoće li igrati, neće igrati – ne-mam pojma! To ćemo najverovartnije u nedelju videti, ali sa Zagorcem, bez Zagorca, ovo je ekipa i mi ćemo se boriti", kaže trener.

Odgovor na pitanje da li će putovati je isti: "Nemam pojma, iskreno", rekao je Trinkijeri, a onda elaborirao.

"Još ga nisam video, sve je okej, ali trebaće mu malo vremena. Trebaće maska, pa da oseti tu masku, malo trening sa maskom. Ja se ne brinem za ono što ne mogu da kontrolišem, a ovo ne mogu da kontrolišem. Ja mogu da ohrabrim ekipu i imam poverenja u moju ekipu, ali za sve druge priče…Mislim da imamo zaistu izuzetnu situaciju: igrača koji je igrao za Budućnost i Partizan, igračina, i trener koji je trenirao Budućnost i sad Partizan", rekao je Trinkijeri.

Novica Veličković neće putovati, jer je "to još duga priča", kao ni Braun, za koga "u ovom trenutku nema prostora".

Poznato je da Crna Gora voli Partizan, imate li poruku za navijače dole?

"Neka dođu na utakmicu, da imamo podršku", kratko kaže trener.

Partizan će i sutra trenirati u Beogradu, a onda uveče putuje za Podgoricu. Utakmica Budućnost-Partizan igra se u nedelju od 19 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 16.11.2018
17:20

Па и да игра Загорац тешко да би Партизан могао нешто да уради у Морачи - уопште гледано !