Zašto Štimac nije na skraćenom spisku?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.11.2017.
14:34
Izvor: Sportske.net

Nakon skraćivanja spiska svima je "zapalo za oko" da nema Vladimira Štimca. Zamenik selektora otkriva o čemu se radi.

fiba
fiba

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević skratio je prvobitni spisak igrača na koje računa za kvalifikacione mečeve sa Austrijom i Gruzijom.

Sa prvobitnog spiska koji je brojao 35 imena otpalo je jedanaest igrača među kojima je i Vladimir Štimac. Mnogi su pomislili da je reč o već poznatom problemu i da su u Savezu dobili informaciju da Efes sigurno neće pustiti Štimca ali nije u tome reč.

"Štimac je rekao posle Evropskog prvenstva da je vreme da se oprosti, da dolaze mlađi centri, on će dobiti zvanično od Saveza priznanje za 100 utakmica. Potvrdio je da će biti u Beogradu", objasnio je zamenik selektora Jovica Antonić za "Sport Klub".

Zabrinjavajuće je i to što Savez još uvek nema potvrdu da će evroligaški klubovi pustiti svoje igrače u reprezentaciju. To znači da je devet imena pod znakom pitanja.

"Nemamo potvrde, trebalo bi da ne bude problema za igrače koji ne igraju Evroligu, da budu zdravi u narednih deset dana. Za evroligaše nemamo potvrde", rekao je Antonić.

Srpski reprezentativci okupiće se 21. novembra, a tri dana kasnije čeka ih prva utakmica u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2019. godine održava u Kini.

Protivnici reprezentacije Srbije u prvom kvalifikacionom krugu biće selekcije Austrije, Gruzije i Nemačke. Obe utakmice u novembarskom kvalifikacionom ciklusu igraju se u hali "Aleksandar Nikolić". Srbija dočekuje Austriju 24. novembra, dok je 27. novembra na programu duel sa Gruzijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 07.11.2017
13:55

Ni ne treba nam on, ja se uvek pitam zasto ga selektori zovu kada je smotan za kosarku

avatar
DR DRE
Monday, 06.11.2017
17:00

Zasto je onda uopste na spisku?

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 06.11.2017
18:42

Štimac tek sad kad ga najviše trebamo, njega nema... Neverovatno stvarno

avatar
DR DRE
Tuesday, 07.11.2017
09:01

Uplasio se pritiska, sad bi bi bio glavna zvezda uz Raduljicu Hahaha