Zašto Partizan ''nema ekipu sa napadačkim kvalitetima''?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.10.2020.
10:48
Izvor: Sportske.net, b92.net

Sinoćnje izjave trenera Šćepanovića privukle su pažnju. Postavljalo se i pitanje zašto je Partizan na takav način koncipirao tim, ali bez energije i odbrane nema ni rezultata.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

''Mi nismo ekipa koja napadačkim kvalitetima može bilo koga da dobije... Izgleda da to nije prihvaćen način. Svi mislimo da smo bolji nego što jesmo.  Ova ekipa može da pobedi jedino ako ostavi srce i energiju na terenu'', rekao je, između ostalog, Vlado Šćepanović posle sinoćnjeg ubedljivog poraza Partizana na svom terenu protiv francuskog Burža.

Ukoliko je Šćepanović u pravu, postavlja se pitanje da li Partizan sa tako formiranom ekipom, ''bez napadačkih kvaliteta'' može da se nada najvišim ciljevima, u konkurenciji, na primer, Zvezde sa fenomenalnim Džordanom Lojdom, i zbog čega se ta slabost nije otklonila tokom priprema za novu sezonu.

Naravno, problem je sada i povreda ponajboljeg igrača Ognjena Jaramaza, pa i Vila Mozlija, mada on Partizanu mnogo više donosi u odbrani, ali postavlja se pitanje može li se sada reagovati ''u hodu'' i dodatno korigovati roster eventualno sa nekim igračem koji bi mogao svojim šuterskim kvalitetima da doprinese da i kada energija padne Partizan može da ostvari svoj cilj.

Burž je, na primer, sinoć imao Danila Anđušića, koji je svom bivšem klubu ubacio 23 poena, pa je posle meča bilo komentara i zašto Partizanu (neko kao) on nije bio interesantan.

Ali, iz Anđušićeve izjave posle meča opet se vraćamo na početak - da je ključ u odbrani i energiji, a da šut dolazi kao posldica svega toga. Tako da, Partizanu kakav je sinoć bio, ne bi pomogao ni Anđušić, niti neko poput njega.

"Osećam se sjajno. Moram da čestitam mojim saigračima, ovo je bila fantastična utakmica. Posle dve nedelje bez treniranja celog tima, došli smo ovde svi zajedno. Ušli smo u utakmicu zaista dobro.

Sve je počinjalo od odbrane. Igrali smo sa sjajnom energijom, preuzimali smo svuda po terenu jer smo morali da menjamo mnoge igrače zbog nedostatka treninga, ali na kraju, pokazali smo karakter i da umemo da igramo košarku", rekao je Anđušić posle utakmice, a prenosi B92.net.
-
Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Petar
Thursday, 29.10.2020
12:21

Nije da Partizan nema napadacku ekipu, ali je problem sto taj napad nije toliko dobar da bi mogla utakmica da se dobije sa onakvom odbranom. Partizan je sinoc dao sasvim dovoljno koseva, cak i u prvom poluvremenu, ali je problem sto ih je primio previse. Cak neka postavljena odbrana i lici na nesto, ali su problem izgubljene lopte koje se gube u situacijama kada Partizan npr krece u kontru i onda umesto da on poentira dolazi u situacije da losim pasom, ili driblingom ostave protivniku 3 na 1. Takvih je situacija bilo sinoc u prvom poluvremenu milion, a bilo ih je i na nekim prethodnim utakmicama. Sto znaci da su igraci totalno neodgovorni. Dalje, uvek imamo po jednog, ili dvojicu u petorci koji svoj deo u odbrani ne odrade do kraja i kao trece (sto je odraz ponovo slabe koncentracije) pravimo neke faulove za koje nema nikakve potrebe. Bila je sinoc situacija kada pravimo neku seriju od 6:0 dobro branimo i onda Pejdz napravi faul Andjusicu na deset metara od kosa i posalje ga na bacanja bez ikakvog razloga i potrebe. I onda kada se udje u neki minus koji je prod slabijeg zalaganja pokusava se na silu stici ta razlika, a to jednostavno tako ne ide i ne moze bas iz razloga sto nemas toliko kvalietan napad. Jednostavno nismo ekipa i ima se osecaj da polovina igraca igra tek onako da se kaze da su odigrali i bili na utakmici. Da ne pominjem sad i sramno sudjenje koje smo imali sinoc gde su nas sudije sasekle u jedinom momentu gde smo mogli nekakav prikljucak da uhvatimo na pocetku drugog poluvremena. Ali generalno te greske sudija su pale u drugi plan jer smo izgledali kao rastimovana banda na obe strane terena. Pod hitno pored trenera trebaju bar tri izmene u igrackom kadru da bi iole bili konkurentni u ovoj sezoni, inace dzaba menjati trenera ako se ne dovede neki igrac jer ima dosta njih ovde kojima se izgleda ne igra vise, ili pokusavaju da igraju kako oni misle da treba.