Zašto Grba više ne dolazi na Partizanove utakmice?

 • Autor: Darko Mitrović

 • 08. oktobar 2016.

 • 15:45

 • Izvor: Sportske.net, volimpartizan.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Mnogo poznatih lica i Partizanovih legendi bilo je sinoć na utakmici između Partizana i Cibone, ali nekoga ko je godinama redovno bodrio svoje crno-bele, u poslednje vreme nema na mečevima našeg najtrofejnijeg košarkaškog kluba.

Zašto Grba više ne dolazi na Partizanove utakmice?
Foto: kkpartizan.rs
Iako je hala ''Aleksandar Nikolić'' bila krcata navijačima i bivšim Partizanovim asovima, bili su tu i fudbaleri crno-belih, ali neko je i nedostajao.

Jedan od njih je svakako Goran Grbović, legendarni košarkaš Partizana, koji u poslednje vreme retko posećuje mečeve crno-belih.

Na tu i neke druge aktuelne teme Grbović je govorio u opširnoj izjavi za portal ''volimpartizan.rs'', gde je otkrio zbog čega je nezadovoljan onim što se dešava u Partizanu, pre svega ponašanjem uprave kluba.

''Ja ne idem više na utakmice. Ne mogu. Mnogo se nerviram zbog Partizana, ne mogu da gledam. Nemam šta da gledam. Ona hala, puna ljudi, zaljubljenika u Partizan, mi smo to generacijama stvarali. Nema šta mene da bilo ko poziva u Partizan. Ja sam Partizan, Partizan je moja kuća'', zaključio je Grbović ovu svoju ispovest.

Postavlja se pitanje zbog čega tako razmišlja, a on se potrudio da sve do detalja objasni, uz strah da i brojni navijači vremenom ne krenu njegovim stopama.

Popularni Grba između ostalog otkriva da je posle odlaska Predraga Danilovića, a potom i Duška Vujoševića zastupao stav da Miroslav Muta Nikolić preuzme ekipu crno-belih, ali taj njegov predlog, nije naišao na podršku Nikole Pekovića i ljudi koji su preuzeli klub.

''Ja sam bio za Mutu. Jer kad radiš to, taj reset, onda moraš da dovedeš ime. Moraš da dovedeš veličinu, čoveka koji može da iznese to. Da iznese gnev navijača zbog smene Duleta, da iznese turbulencije, tešku sezonu, da motiviše igrače. Da postigne neki rezultat u haosu u kome je bio klub. Oni su bili za Peru, i Saša Danilović je bio za Peru. Pera nije za trenera Partizana, ja to mogu da kažem. Nema autoritet, nema distancu prema igračima'', ističe Grbović.

Međutim, postoji nešto što ga je još više razočaralo, način na koji se klub rastao od Vujoševića.

''Kako je Duletu saopšteno da neće biti trener, to ne mogu ni da komentarišem. To nije ni za kritiku, to je je ispod svakog nivoa. Rekao sam Pekoviću, samo nemoj to da uradiš. Da ti pozoveš Miška, kao Miškov klijent, da on saopštava drugom svom klijentu, da nije više trener…

Da Dule čuje od menadžera da nije više trener… To se ne radi tako u Partizanu, ne može to tako da se radi. Majstore imaš mišiće i sve one tetovaže, pa sedi za sto, pa reci u lice. Šta, ne smeš da izađeš pred čoveka od 70 kilograma? To se u Partizanu nikad tako nije radilo'', objašnjava Grbović.


Nezadovoljan je i što je u stručnom štabu Partizana neko ko je svojevremeno ''tužio klub zbog duga od 980 hiljada dinara'', a odnos prema Nebojši Čoviću ga pogotovo iritira, kao i pojedina snishodljiva saopštenja aktuelne uprave.

Najnoviji ''slučaj Rakićević'' se samo nadovezao na sve to.

''Ovi ručkovi sa Čovićem, to je katastrofa. Šta ima da sediš sa Čovićem, to ti je rival, nije ortak? Čova je sposoban tip. Bez obzira na sve, ima on te sposobnosti, zna posao.

Zna da nađe pare, zna da iskoristi situaciju, zna s ljudima, s medijima, sve je to legitimno. Pa i simpatije neke vlasti, i to da iskoristi. Treba umeti to. Problem je šta mi radimo.

Evo sad ovo oko ovog Rakićevića. Dečko je zapečatio sebi karijeru. Sad mu je maksimum karijere neki Estudijantes, 8 hiljada evra mesečno. Ali, nije to problem. Nego što se mi sklanjamo. Imaš potpisan papir, što se sklanjaš. Šta čekaš, kakav ponedeljka. To se odmah seče'',
objašnjava razočarani Grbović.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari