Zapadna ludnica, Teo i Bobi ne odustaju od potere za Jokićem, Vestbruk iz snova, Bjelica nasmejao Ameriku!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 03.03.2018.
09:40
Izvor: Sportske.net

Jokić i Nagetsi nekako prošli Tenesi, Klipsi ih prate u stopu, za plej of Zapada čeka nas prava ludnica. Revolveraški obračun u Arizoni odlučio MVP Vestbruk. Na Istoku ništa novo, Kanađani isprašili i tim iz prestonice. Vučević odličan posle povrede...

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Nije bilo lako, ni lepo, ali za Denver je to nebitno. Uspeli su da slave u Tenesiju, drže osmo mesto na Zapadum a s obzirom na to da mnogo bolje igraju u Koloradu, svaka pobeda u gostima je dragocena. Geri Heris je ubacio 26 poena, ubacio ključni šut u poslednjem minutu kada su "Grizliji" istopili prednost rivala, ovo je 12. poraz u nizu za Gasola i Kompaniju, imaju najgori skor u ligi.

Nikola Jokić je ubacio svega 9 poena, imao 9 skokova i 5 asistencija, izgubio je pet lopti, nije ni mnogo šutirao, na drugoj strani Gasol 22 poena.

Klipersi su u drugom poluvremenu rasturili Nikse, DeAndre Džordan je ubacio 19 poena imao 20 skokova. Teodosić starter, 7 poena, 5 asistencija, Marjanović je na terenu proveo nešto više od pet minuta, ubacio 6 poena, uz 3 uhvaćene lopte. Klipsi su deveti, kasne pola pobede u odnosu na Denver, ali trka na Zapadu biće ludnica jer recimo trećeplasirani Portland ima samo dve pobede više od ekipe iz Los Anđelesa.



Nemanja Bjelica je ubacio 12 poena, imao 4 skoka, Minesota je stala u Juti. Uništio ih je Gobert, Francuz je odigrao partiju sezone, 26 poena, 16 skokova, 4 blokade. Bilo je prepuno tenzija, videli smo tri isključenja, Tig, Tauns i Krauder su morali u svlačionicu. Tauns je zaradio dve tehničke u finišu prvog dela, posle toga "Vukovi" nisu mogli da pariraju Gobertu u reketu, "Džezeri" su to itekako znali da iskoriste.

Inače, Bjelica je opušteno namestio svoju opremu, skinuvši šorts tokom meča, a slika je obišla Ameriku.

Minesota u 2018. igra očajno na strani, imaju skor 2-13.


Rasel Vestbruk je dobio šuterski rat protiv Devina Bukera u Arizoni, MVP je ubacio 43 poena, imao 14 skokova, 8 asistencija, najbolji igrač Sansa 39 poena, 8 asistencija 6 skokova. Oklahoma je postigla poslednjih deset poena u meču, okrenula protiv autsajdera. Bukeru za utehu ostaje da je treći najmlađi igrač u istoriji lige koji je ubacio 4000 poena, samo Lebron i Durant su bili mlađi kada su prešli tu granicu.

Vašington gubi dah, počinje da se oseća nedostatak Džona Vola, Toronto je slavio u prestonici, Kanađani su u velikoj formi, njihova klupa je postigla 50 poena u ovom meču, "kolege" sa druge strane tek 15. Uz to, 18 grešaka Vizardsa, šest Satoranskog su odlučile meč u distriktu. Toronto vodi na Istoku, dobili su 10 od poslednjih 11 mečeva, deluju zaista sjajno, bez obzira ko je na parketu.

Veoma značajnu pobedu za Pejserse protiv Baksa režirao je Oladipo sa 21 poenom, Bogdanović je ubacio 14, od toga 12 sa linije penala. Indijana je umalo prokockala veliku prednost, Milvoki imao šansu za izjednačenje, Midlton promašio pa je Hrvat sa par penala dokrajčio Bakse.

Čikago i Dalas su igrali za prestiž, Kris Dan je ubacio 18 poena, imao po 7 asistencija i skokova u pobedi Bulsa, dok je Atlanta pokazala zube Voriorsima, ali pobeda ide na Pacifik. Šampion je predvodio Durant sa 28 poena, Kari se povredio, zglob je u pitanju, ali se vratio na teren i nastavku postigao bitne poene. Atlanta se spustila na -3 u finišu, imala šansu za produžetak, Igodala je ukrao loptu Bejzmoru i završio posao za goste.

Filadelfija je slavila protiv Šarlota, 23 poena i 15 skokova Embida, Iljasova je povratak u Sikserse proslavio sa 18 poena, 11 7u poslednjoj četvrtini, ovo je 13. pobeda u nizu za domaće u "Fargo Centru".

I na kraju, Orlando je posle produžetaka savladao Detroit, Aron Gordon je ubacio 27 poena, Vučević 22, uz 12 skokova i 6 asistencija, Crnogorac je ponovo onaj pravi nakon povrede. Za Orlando je kasno, Detroit je izgubio meč u regularnom delu kada su ispustili veliku prednost i sada plej of izgleda daleko.

Rezultati:

Juta - Minesota 116:108
LA Klipers - Njujork 128:105
Feniks - Oklahoma 116:124
Memfis - Denver 102:108
Vašington - Toronto 95:102
Milvoki - Indijana 96:103
Čikago - Dalas 108:100
Atlanta - Golden Stejt 109:114
Filadelfija - Šarlot 110:99
Orlando - Detroit 115:106 pr.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Saturday, 03.03.2018
11:46

Samo sto i LeBron i Durent su vukli svoje timove u plejf, dok Buker s tim njegovim poenima moze da gleda plejof samo na tv-u. Dzaba Bukeru poeni kad nije kvalitetan igrac.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 03.03.2018
11:03

Portland ne bezi 1,vec 3 pobede,jer se verovali ili ne racunaju pobede i posle produzetaka.