Zanimljivo u Evrokupu, Simonović i Anđušić slave pobede posle drame

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.01.2018.
20:12
Izvor: Sportske.net

Odigrane još tri utakmice prvog kola Top 16 faze Evrokupa.

basket.fc-zenit.ru/Viktoria Lamzina
basket.fc-zenit.ru/Viktoria Lamzina

Povezane vesti

Večerašnji program počeo je utakmicom u Kazanju, u okviru Grupe H, gde je domaći Uniks savladao francuski Lion Vilerban sa 88:84, tek posle produžetka. U regularnom toku meča rezultat je bio 77:77.

Nekadašnji košarkaš Partizana i Panatinaikosa Stefon Lazme bio je najefikasniji u Uniksu sa 15 poena, koliko je upisao i Kolom, a srpski internacionalac Danilo Anđušić je meč završio sa 11 postignutih poena. Kod gostiju najbolji Džon Roberson sa 20 poena.

Dramatično je bilo i u meču Grupe F, između domaćeg Lijetuvos Ritasa i ruskog Zenita. Gosti su posle velike borbe slavili sa 98:96.

Litvanski tim je na početku drugog kvartala vodio sa 30:19, ali je već do poluvremena Zenit okrenuo na 47:41, predvođen fenomenalnim Kajlom Kjurikom i Druom Gordonom.

Tokom drugog poluvremena Zenit je održavao blagu prednost, sve do ulaska u sam finiš, kada je Lijetuvos izjednačio na 86:86.

Ušlo se u dramatičnu završnicu u kojoj su košarkaši Zenita imali više koncentracije.

Kjurik je meč završio sa 30 poena, Gordon je upisao 23, uz osam skokova, a naš reprezentativac Marko Simonović je za 17 minuta u igri upisao četiri poena.

Domaće je predvodio Lukas Mavrokefalidis sa 22 postignuta poena.

Najmanje neizvesnosti bilo je u turskom derbiju, utakmici između Galatasaraja i Darušafake. Ovaj meč je odigran u okviru Grupe E, a Darušafaka je slavila rezultatom 84:65.

Sve je bilo jasno već posle treće četvrtine, kada je Darušafaka već vodila sa dvadesetak poena razlike.

Najzaslužniji za trijumf gostiju bio je sjajni Džonson sa 28 poena i 12 skokova, a Galatu je predvodio Dfajt Hardi sa 15 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke