Zanimljiv Trinkijerijev predlog - Kako da Superliga bude mnogo zanimljivija?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.05.2019.
14:36
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Posle pobede Partizana nad Tamišom u Pančevu, italijanski stručnjak pokrenuo još jednu važnu temu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Partizan je ovaj meč dobio sa 88:62, što je crno-belima sedma pobeda u sedam kola Grupe B. Šta je Trinkijeri rekao o samoj utakmici čitajte OVDE, ali je u razgovoru sa novinarima uspeo da se dotakne i još jedne teme.

Tiče se organizacije samog takmičenja u KLS i kako ga unaprediti u narednim godinama.

Naravno, bilo je malo vremena da detaljnije obrazloži svoje ideje, ali je nagovestio u kom pravcu razmišlja, će biti zanimljivo da li će ove njegove reči stići i do nadležnih u ligi.

''Ovo je zemlja košarke i ovoj zemlji Pančevo, Novi Pazar, Užice... su važni. Format je loš. Ali nije loš zbog Tamiša, Novog Pazara. Već bi to trebalo malo pametnije organizovati.

U ovoj ligi igramo protiv ekipa koje znaju košarku. I ako nisi dovoljno fokusiran, dvojica igrača će biti otvorena u svakoj akciji.

To je razlika između Srbije i drugih zemalja. Mislim da bi se moglo mnogo bolje, pametnije i efikasnije ovu KLS organizovati.

Na primer, bez stranaca... Lupam! Ali da bude nešto. Poštujem kako ove ekipe igraju. I da idemo tamo gde su pune dvorane, to je samo dobro za košarku. Samo malo pametnija i efikasnija organizacija'',
objašnjava Trinkijeri, a prenosi ''Žurnal''.

Nadamo se da bi ovo mogao da bude samo početak stručne debate, sa ciljem da iz godine u godinu gledamo sve kvalitetniju košarkašku ligu u Srbiji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 19.05.2019
14:41

Malo (ili malo vise) je cudno da on predlaze igranje bez stranaca:-D Da bi bila zanimljiva, pre svega treba da bude regularna, da bi bila za gledanje, pre svega treba da bude fer.