Žaligiris na korak od Beograda!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 24.04.2018.
21:02
Izvor: Sportske.net

Veoma loš šut danas je koštao ekipu Olimpijakosa.

zalgiris.lt
zalgiris.lt

Povezane vesti

Olimpijakos nije uspeo da napravi "brejk" u seriji protiv Žalgirisa i sada je ekipa iz Kaunasa na pragu plasmana na F4.

Žalgiris je danas bio bolji tim, naterali su ekipu Olimpijakosa na veliki broj promašaja i zahvaljujući odličnom šutu iz igre stigli su do velike pobede od 80:60!

Gosti su vodili samo u prvoj četvrtini, ali su pred kraj te deonice domaći preokrenuli rezultat u svoju korist i nisu je ispuštali do kraja. Čak je prednost samo rasla, krajem prvog poluvremena je iznosila čak i +17!

Vasilije Micić je možda bio i glavni akter velike serije Žalgirisa, pod njegovom palicom ekipa je stigla do 47:30 na minut do kraja druge četvrtine.

Imali su gosti priliku da se vrate u trećoj četvrtini, tada su Printezis i Spanulis krenuli agresivnije u napadu, stigli su na 53:46, ali je to bilo sve od njih.

Jankunas je dobro igrao završetak treće deonice, Tupan je pogodio trojku na novu asistenciju Micića, očas posla je bilo 67:50.

Bilo je jasno da Olimpijakos teško može da se vrati u ovaj meč, a rekli bismo da je na 5 minuta do kraja meč rešen kada je Tupan pogodio novu trojku za 74:52.

Brendon Dejvis je imao 18 poena, Jankunas 13, a Vasa Micić je upisao 8 poena uz 6 asistencija.

Na drugoj strani Spanulis 14, Roberts 11, ostali daleko ispod svog nivoa. Nikola Milutinov je igrao samo 10 minuta, bio je povređen prethodnih dana i postigao je svega 3 poena.


Naredni meč je na programu u Kaunasu za dva dana.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 24.04.2018
23:00

Maestralno vođen tim. Dokaz da se i sa manjim budžetom od velike većine može napraviti rezultat uz pravog stručnjaka i bez grešaka u selekciji igrača. Igraju zaista vrhunski ove sezone i svašta može da se desi do kraja EL, osim ako sudije to ne budu rešavale kao prošli meč u Atini npr.

avatar
MALI PLAVI
Wednesday, 25.04.2018
01:27

Tim jeste maestralno vođen, ali daleko od toga da imaju mali budžet. Svakako da im je budžet manji nego što ima Oli, ali ni njihov nije ispod 7 miliona.

avatar
RIP-chechk
Tuesday, 24.04.2018
21:35

Bilo bi super da Zalgiris uzme