Žalgiris u istom problemu kao i Zvezda!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 20.11.2019.
18:15
Izvor: Sportske.net, KK Crvena zvezda

Neko će prekinuti neprijatan niz u Evroligi.

ABA liga/Crvena zvezda mts
ABA liga/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju u izuzetno napornom ritmu, pošto su posle samo nekoliko sati odmora, krenuli put preko Frankfurta do Kaunasa, gde ih već u četvrtak očekuje utakmica 10. kola Evrolige sa Žalgirisom.

Ni na ovom meču trener Andrija Gavrilović neće moći da računa na Džejmsa Gista, Stratosa Perperoglua, pa je istakao da ekipa mora da smogne dodatnu snagu ne bi li odigrala dobar meč.

"Naredna utakmica još jedna teška, dolazi nam ponovo u vrlo kratkom roku, nakon novog putovanja, i to protiv ekipe koja takođe ulazi u ovaj meč nakon tri uzastopna poraza u Evroligi. To znači samo jedno, moramo da budemo spremni i da odgovorimo na terenu na njihovu reakciju, jer će Žalgiris izaći sa ogromnim motivom i energijom na teren. Mi sa naše strane moramo da pronađemo rezerve i da odigramo dobru utakmicu odgovorimo našom energijom. U protokolu nam je 14 igrača, očekuje nas trening večeras nakon još jednog dugog puta, i nakon njega ćemo da odredimo sa kojim snagama ćemo izaći na teren u Kaunasu", rekao je trener Gavrilović.

Kapiten Zvezde Branko Lazić smatra da rival ima dodatan motiv.

"Sledeći protivnik je ekipa Žalgirisa, ekipa koja je zamalo napravila veliki preokret protiv Panatianikosa u utorak uveče. Sigurno da imaju veliki motiv i veliku energiju i želju da prekinu niz od tri poraza, uz to igraju na svom terenu, i u ovako kratkom roku to je prednost koja nije mala. Znamo odakle nam preti opasnost, ekipa ima dosta igrača iz prethodne sezone, imaju odličnu atmosferu u hali, ali sve će biti mnogo lakše ako budemo čvrsti i bez padova u igri", rekao je kapiten "crveno-belih".

Ovo će biti sedmi duel dva kluba u Evroligi, Žalgiris vodi sa 4-2 u pobedama, a u poslednjem duelu koji je igran u dvorani "Aleksandar Nikolić" Crvena zvezda je pobedila 77:65.

Ekipa Crvene zvezde u petak se vraća za Beograd, a utakmica u "Žalgirio Areni" igra se u četvrtak od 19 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MilošPB
Wednesday, 20.11.2019
21:19

Kad pročitah naslov, pomislih Žalgiris ostao bez Jasikavičiusa. Nooot

avatar
Z
Wednesday, 20.11.2019
19:24

Iskreno....niko nema tih problema kao mi😊