Žalgiris sa devet života, ali je Željko u finalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 18.05.2018.
19:58
Izvor: Sportske.net

Slavlje Obradovića, Gudurića i Kalinića, Fener je prvi finalista!

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Prvi finalista Evrolige za ovu sezonu jeste prošlogodišnji osvajač, Fenerbahče, koji je sa 76:67 (19:13, 20:20, 15:17, 22:17) savladao Žalgiris u punoj Beogradskoj areni.

Željkova taktika u odbrani je totalno urodila plodom na samom startu utakmice.

Žalgiris se mučio i da uputi šut ka košu, i iako Fenerbahče nije dominirao u napadu, stekli su solidnu prednost, bilo je 7:1 nakon pet minuta igre.

Ušli su izabranici Šarunasa Jasikevičijusa sa previše poštovanja u ovaj meč prema aktuelnom šampionu Evrope, a prve poene iz igre postigli su tek u 6. minutu utakmice i to preko Kevina Pangosa. Bili su na odstojanju od Fenera, ekipa Željka Obradovića je najviše zahvaljujući raspoloženom Datomeu čuvala prednost koja je iznosila oko 5 poena tokom prvog poluvremena.

Tada je Datome napravio mini seriju, poveo je Fener sa 24:15, da bi nakon toga Udrih smanjio nakon serije 5:0 na 24:20.

Slukas je doneo novu prednost Fenera od +8, a onda je usledio šou-tajm Jana Veselog. Dva zakucavanja, i to kakva, doneo je +12 svom timu, ali je Žalgiris i pored velike rapsodije na tribinama Beogradske arene dokazao danas da ima devet života, smanjili su na samo 6 poena razlike pre odlaska na odmor.

Sarunas Jasikevicius
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nakon pet minuta treće deonice Slukas je ponovo doveo svoju ekipu na 8 poena prednosti, a onda prava eksplozija na tribinama nakon što je Pangos pogodio trojku za 50:48 u korist Fenera.

Četiri poena prednosti je imao Fener pred početak poslednje deonice, mnogi su očekivali veoa neizvesnu završnicu imajući u vidu da je Žalgiris na sve moguće načine uspevao da ostane u meču, ali je istanbulski tim ponovo napravio veliku zalihu.  

Bobi Dikson sa dve trojke dosta toga rešava na ovom meču, na 7 minuta do kraja bilo je 62:52, na 6 minuta do kraja je postigao dvojku za 66:54, Fener je hitao ka velikoj pobedi.

Žalgiris je, ipak, ponovo pokazao znake života.

Stigli su na -6 na 5 minuta do kraja, imali su nadu, ali je ona tonula iz minuta u minut, nakon poena Bobija Diksona na 2 minuta do kraja za 71:63 bilo je jasno da je Fener na pragu velike pobede i plasmana u finale.

Upravo je to bio rezultat na ulasku u poslednji minut utakmice, a kada je Žalgiris prodao loptu na 39 sekundi do kraja jer njihov košarkaš nije izveo loptu 5 sekundi, sve je bilo jasno, Fenerbahče je obezbedio plasman u finale.

Bobi Dikson je uspeo da ubaci 19 poena, Datome je dodao 16,Slukas 14. Kalinić je postigao 2 poena, imao je i 2 asistencije, dok Marko Gudurić nije postigao niti jedan poen, a imao je jednu asistenciju kada je dodao sjajno do Veselog za zakucavanje.

Na drugoj strani Pangos bolji od ostalih, 16 poena, Dejvis je imao 12, dok je Vasa Micić upisao 5 poena, ali je imao i 5 izgubljenih lopti.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kori Volden
Friday, 18.05.2018
21:18

Steta za Zalgiris...Kakva sezona, svaka cast Sarasu i igracima i srecno Kalini i Guduri u finalu. Bobi Dikson cele sezone greje klupu i onda u polufinalu EL da 19 poena kao iz sale. Igracina. Samo jos jedan dokaz koliko je Fener jak.

avatar
Rise up
Friday, 18.05.2018
20:51

Dr Zeljko Obradovic.

avatar
Friday, 18.05.2018
20:02

Свака част Жалгирису на свему приказаном ове сезоне, али Фенер је ово добио рутински ! Мухамед Али је на паркету био оно што је његов славни именопрезимењак био у рингу !

avatar
Firmino R.
Friday, 18.05.2018
20:00

Ово је било очекивано, Фенер - Реал финале.