Žalgiris osvojio ''Arenu'', Vilijams promašio pobedu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.02.2015.
22:30
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom doživeli peti poraz u Top 16 fazi Evrolige, ovog puita od Žalgirisa pred svojim navijačima i tako značajno umanjili izgleda za plasman među osam najboljih.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Posle pobede nad Albom u prošlom kolu, Zvezda je vratila nadu da bi mogla da se umeša u trku za prva četiri mesta u Grupi E, ali se večerašnjim porazom od Žalgirisa 68-70 ponovo udaljila od tog cilja.

I pored ogromne podrške sa tribina, koju je imala ekipa Crvemne zvezde Telekom (prema zvaničnim podacima večeras je u ''Kombank Areni'' bilo prisutno 18.382 gledalaca), gosti iz Litvanije nisu dozvolili da ih atmosfera u dvorani poremeti.

Predvođeni veoma raspoloženim Džejmsom Andersonom, košarkaši Žalgirisa su brzo stekli solidnu prednost, poveli su sa 12-6 i, što je za njih bilo još važnije, blagu prednost su uspevali da održe, što je, kako je vreme prolazilo, izazivalo sve veću nervozu u igri crveno-belih.

Ono što ekipi Dejana Radonjića večeras nikako nije polazilo za rukom, bio je šut za tri poena, pa im je bilo utoliko teže da naprave neku značajniju seriju i eventualno dođu do preokreta.

To im nije uspelo tokom prvog poluvremenam, koje su gosti rešili u svoju korist rezultatom 39-34.

Ni početak drugog poluvremena nije bitnije promenio dešavanja na terenu. Boban Marjanović jeste bio na svom nivou, pravio je najviše problema gostima, zapaženu ulogu večeras je imao i Jaka Blažič, ali Zvezda nikako nije uspevala da preokrene rezultat u svoju korist.

Uspevali su crveno-beli u par navrata da dođu na poen-dva zaostatka, ali kada je trebalo nastaviti uspešnu seriju, sledile su greške, pogotovo je to bilo izraženo tokom poslednje deonice, kada je Vilijams prokockao nekoliko lopti u napadu.

Plejmejker Crvene zvezde je i u poslednjem napadu imao priliku da reši meč u korist domaćih, preuzeo je odgovornost, šutirao za tri poena, ali nije bio precizan i Žalgiris je slavio sa 70-68.

A koliko su Zvezdini košarkaši večeras loše šutirali van linije 6.75, dovoljno govori podatak da je zaključno sa ovim Vilijamskovim pokušajem, učinak crveno-belih 0-19 za tri poena!?

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde Telekom večeras je bio Boban Marjanović sa 17 poena i 10 skokova, a Jaka Blažič je upisao 12 poena. Vilijams je upisao devet poena (0-5 za tri), uz sedam asistencija.

U pobedničkoj ekipi, Anderson najbolji sa 22 poena i 5 skokova, a Jankunas je ubacio 11 poena.

Žalgirisu je ovo druga pobeda, pa Zvezda sada ostaje usamljena na poslednjem mestu sa učinkom 1-5.






Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volt-ai-Re
Thursday, 05.02.2015
23:32

Za pobedu nad Zalgirisom falio je Vlade Divac:-D

avatar
Barça el honor
Friday, 06.02.2015
00:51

dobro gadju trojke :)

avatar
Volt-ai-Re
Friday, 06.02.2015
01:03

Kaze jedan od one dvojice na SK da se to poslednji put desilo kad nije ni bilo trojke:-D Ne znam samo kome je omaz da nijednom ne povedu za vreme utakmice:-D

avatar
Volt-ai-Re
Friday, 06.02.2015
01:02

Omaz Zeravici:-D