Žalgiris leži Zvezdi u januaru

Autor: Boban Filipović
petak 05.01.2018.
14:03
Izvor: Sportske.net

Prošle godine su crveno-beli razbili litvanskog giganta u Kaunasu na Badnji dan, pre 18 godina sa Dicem u ekipi u Beogradu na Božić, pa zašto se ta tradicija ne bi nastavila i večeras.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Prvi meč u Evroligi u 2018. godini Crvena zvezda mt:s igra protiv ekipe sa kojom je odmerila snage na startu ovog takmičenja.

Žalgiris je izašao kao pobedni iz tog duela pred svojom publikom, bila je to utakmica na jednu loptu, Tejlor Ročesti je imao šut za pobedu, nažalost, promašio je.

Na osnovu tog meča nije ličilo da će ekipa Šarunasa Jasikevičijusa igrati bitnu ulogu u Evroligi ove sezone, ali ispostaviće se da će litvanski gigant biti najprijatnije iznenađenje na polusezoni.

Žalgiris u Beograd dolazi sa skorom 10/5 i samim tim ima ulogu favorita.

I tradicija je na strani Litvanaca, pobedili su Zvezdu svaki put u našem glavnom gradu u ovom veku, a zanimljivo je da crveo-beli čekaju pobedu pred svojim navijačima protiv Žalgirisa od Božića 1999. godine i one čuvene utakmice kada je Vlade Divac nosio njen dres.

Interesantan podatak je da Žalgiris leži Zvezdi u januaru, prošle godine su crveno-beli  ubedljivo slavili na Kaunasu na Badnji dan i to je jedini trijumf nad večerašnjim rivalom u ovom veku.

Međutim, mora se napomenuti da je Žalgiris ekipa koja je u najboljoj formi u Evroligi u ovom trenutku. Šarasovi puleni su na poslednjih pet mečeva upisali isto toliko pobeda i pred izabranicima Dušana Alimpijevića biće veoma težak zadatak da taj niz prekinu.

Statistički gledano, najbolji igrač Žalgirisa je iskusni i namazani Paulijus Jankunas, ali igrom tima diriguje odlični Kevin Pangos, preko koga trener Jasikevičijus i sprovodi svoje zamisli. On je sklopio mozaik od igrača različitih profila: tu je vrsni šuter i trojkaš Milaknis, te sjajne atlete Aron Vajt i Aksel Tupan, 'old skul' igrač Ulanovas, naš Vasa Micić, koji je dosta napredovao u svim segmentima ove igre, snažni centri Brednon Dejvis i Kavaliauskas, stigao je i iskusni Beno Udrih iz NBA...

Sarunas Jasikevicijus

U prvom ovosezonskom okršaju u Kaunasu Zvezdu su nosili najiskusniji - Pero Antić, Bjelica i Ročesti, falila je jača podrška ostatka tima, koji je, ruku na srce, tada bio u fazi upoznavanja.

Ono što može da raduje Dušana Alimpijevića je uspon forme Džejmsa Feldina, osetno popravljena igra u defanzivi, a nije zanemarljivo ni to što će njegovi igrači imati veliku pordšku sa tribina hale 'Aleksandar Nikolić'.

Utakmica 16. kola Evrolige između Crvene zvezde mt:s i žalgirisa počinje u 19h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke