Žalgiris lako sa Barselonom

Autor: Boban Filipović
četvrtak 01.03.2018.
21:12
Izvor: Sportske.net

Serija poraza Katalonaca je nastavljena na gostovanju u Kaunasu.

EPA-EFE/ANGEL MEDINA G.
EPA-EFE/ANGEL MEDINA G.

Povezane vesti

Iako je Barsa poodavno ostala bez šansi da se plasira u plej-of Evrolige, očekivalo se da ekipa koju je Svetislav Pešić podigao iz letargije pruži jači otpor Žalgirisu na premjeri 24. kola.

Međutim, Litvanci su pregazili osvajača španskog Kupa kralja rezultatom 90:74 i došli do 15. evroligaške pobede ove sezone.

Barsa je bila u igri prvih 15-ak minuta, a čim je pala u dvocfren minus njena igra je počela da se raspada. Na poluvremenu je bilo dest razlike za Žalgiris (44:34), a u trećoj četvrtini Litvanci su duplirali prednost, dobili ovaj period igre sa 26:16 i završili posao.

Francuz Aksel Tupan je bio najefikasniji u četi Šarasa Jasikevičijusa sa 21 poenom, Kevin Pengos je ubacio 18, dvocifren je bio još Eron Vajt sa 11 poena.

Reprezentativac Srbije Vasilije Micić je za nešto više od 20 minuta u igri postigao četiri poena, podelio pet asistencija, imao dva skoka i jednu krađu.

U taboru Katalonaca najbolji je bio preporođeni Pjer Oriola sa 18 poena i pet skokova, mada je završio  na "posteru" Brendona Dejvisa, koji će najverovatnije biti na Top 10 listi.

The Slam...The stare 👀 #7DAYSMagicMoment

A post shared by Turkish Airlines EuroLeague (@euroleague) on Mar 1, 2018 at 11:50am PST

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke