Zakazan početak ABA lige, objavljen i raspored - odmah dva velika derbija, a evo kad se sastaju Partizan i Zvezda!

Autor: Beta Beta
petak 20.07.2018.
19:01
Izvor: Beta

Skupština klubova košarkaške ABA lige donela je danas odluku da nova sezona počne 29. septembra i traje do 22. aprila kada je krajnji rok za završetak finalne serije.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Skupština klubova košarkaške ABA lige donela je danas odluku da nova sezona počne 29. septembra i traje do 22. aprila kada je krajnji rok za završetak finalne serije.

Regularni deo takmičenja završiće se 17. marta, a plej-of počeće šest dana kasnije.

Šampion Srbije, Crvena zvezda sezonu će početi na domaćem terenu utakmicom protiv Cibone, dok će osvajač Kupa Radivoja Koraća, Partizan igrati u gostima protiv Cedevite.

Aktuelni šampion regionalnog takmičenja, ekipa Budućnosti, odbranu trofeja počeće na domaćem terenu utakmicom protiv Krke, povratnika u ABA ligu.

Mega Bemaks novu sezonu počinje utakmicom protiv Igokee u gostima, dok FMP u Železniku dočekuje Zadar.

Zvezda će u drugom kolu regionlanog takmičenja imati veliki izazov, pošto će u dvorani Morača gostovati Budućnosti, a prvi "večiti" derbi između crveno i crno-belih igraće se 23. novembra, domaćin će biti Partizan.

ABA liga je takodje saopštila da će se ovogodišnji Super kup u svom drugom izdanju održati od 20. do 23. septembra u Laktašima, a učestvovaće sedam najboljih ekipa iz prethodne sezone, odnosno Budućnost, Crvena zvezda, Cedevita, Mornar, Partizan, Zadar i Olimpija, kao i domaćin Igokea.

Skupštini klubova u beogradskom hotelu Kraun plaza (Crowne plaza) konstatovala je da je prethodna sezona "bila izuzetno uspešna i da predstavlja prekretnicu u razvoju regionalne košarke".

"Prva liga je po svim aspektima otišla korak napred, sto je uz premijerna izdanja Druge lige, juniorskih turnira i Super kupa, omogućilo stvaranje idealnog ambijenta za razvoj i promociju košarke.

U prilog tome govori rast posete u dvoranama na mečevima Prve liga za čak 24,5 odsto u odnosu na sezonu 2016/17, kao i znatno veću posetu korisnika na oficijalnim sajtovima i svim društvenim mrežama ABA lige", navodi se u saopštenju.

Direktor Krešimir Novosel i sportski direktor Žarko Čabarkapa jednoglasno su dobili novi mandat, a u njihovom izveštajima za prethodnu sezonu ističe se da je ABA liga učvrstila poziciju osnovnog pokretača razvoja košarke u regionu.

Shodno osnivačkom aktu i rotaciji na osnovu abecednog reda, na Skupštini ABA lige  izvršene su promene u Predsedništvu.

Predsedavanje u sezoni 2018/19 preuzela je Igokea, odnosno njen generalni menadžer Igor Dodik, dok je pored Cibone i njenog generalnog menadžera Domagoja Čavlovića, mesto potpredsednika Predsedništva ABA lige pripalo FMP-u i njenom predsedniku Predragu Milojeviću.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MALI PLAVI
Friday, 20.07.2018
19:50

Ako pobedimo u prve dve utakmice, garantujem da ćemo postati šampioni na kraju!

avatar
Kori Volden
Friday, 20.07.2018
19:45

Jedno obavestenje. Dva nasa bivsa igraca su pred vratima kluba. Moguce da ce nas pojacati. Jedan je kao sto sam rekao ljubimac navijaca. Najvoljeniji stranac koji je ikad igrao za Zvezdu. A drugi ? Drugi je bivsi kapiten. Covek koji je u jednom trenutku verovatno usao u takvu seriju da je bio najbolji suter u Evropi i da smo zbog uzvikivanja njegovog imena bili pocasceni probijanjem bubnih opna od strane komentatora Ilije Kovacica. A treci momak koji se pominje ? Bivsi reprezentativac koji je premlad zavrsio sa repkom. Veoma ce tesko doci. Fenomenalan kosarkas, slican tip igraca kao Stefan Jovic. Cekamo vas momci !

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Friday, 20.07.2018
22:47

Djenka, Simonovic i Stefan Markovic