Zagorac pun motiva za sledeću sezonu: "Da svi budemo za nijansu bolji nego ove"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 27.06.2019.
14:49
Izvor: Sportske.net

Pričao je Rade o enormnom pritisku u Partizanu i šta on može da uradi igraču, svojim povredama, saradnji sa Trinkijerijem, ali i velikim ambicijama za narednu sezonu.

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Rade Zagorac je pre godinu dana konačno potpisao ugovor sa Partizanom, ali može se reći da nije ispunio nadanja svih navijača, pre svega zbog povreda, ali i zbog promenljivih igara u toku sezone. Sada kaže da želi da ostane i da sledeće sezone bude bolji, kao i ceo tim i da osvaja trofeje.

"Neću da kažem 100 posto ostajem jer je još rano i nezahvalno je pričati o tome, ali obostrana želja postoji, ja bih voleo da zaigram i sledeće sezone, imam ugovor, tako da mislim da to ide u tom pravcu", rekao je Zagorac za Sportske.

Ovaj krilni igrač, koji u avgustu puni 24 godine, jako je motivisan za narednu sezonu, ali ističe da motivacija nije uslovljena Evroligom.

"Moja motivacija nije uslovljena takmičenjem. Apsolutno svi imamo ambiciju, pogotovo posle poraza iz finiša prošle sezone, jer smo izgubili dva trofeja na relativno sličan način. Oni koji ostanu u Partizanu, koji budu tu i sledeće sezone, imaće dodatni impuls, jer smo svesni da smo bili blizu i da nam fali još jedan mali iskorak da bi se to desilo i jedva čekamo", kaže Zagorac.

Povrede su bile veliki problem, jer su pravile duge pauze, a bilo ih je baš mnogo.

"Dosta je frustrirajuće kada ne možete da pomognete svojim saigračima iz zdravstvenih razloga. To se meni ove sezone desilo četiri puta, tako da to nije ni malo prijatno, niti nešto čega se sećam na lep način. To je sigurno putokaz za ovo leto, za pripreme, da probam da se spremim tako da bude bolje sledeće sezone i da imam konstantu u igri koja mi je ove sezone falila", kaže košarkaš crno-belih.

Rade Zagorac modrica

Nije tajna da si navijač Partizana, svoje emocije nikada nisi krio, ali kako ti izgleda sada sve, godinu dana kasnije? Sada kad vidiš kako je to iznutra, kad se suočavaš sa tim pritiskom i sa realnošću da nije mali broj onih koji ne praštaju ni najmanju grešku, niti neuspeh?

"Imam ranije iskustva iz Srbije, iz Mege, doduše na mnogo manjem nivou, ali nije tajna da je ovo jako specifično podneblje. Mislim da je vatra mnogo, mnogo jača u Srbiji za svakog čoveka koji se nađe na terenu i pored terena, tako da te stvari mogu da igrača odvedu u dva pravca.

Jedan je da ga spreme tako da postane na neki način nedodirljiv u budućnosti, a jedan je da mu...otežavaju. Tako da mislim da je tanka granica između toga, ali nije da to nisam očekivao, jer sam imao iskustva
", kaže Rade.

A gde sebe vidiš od ta dva pola?

"Verujem da ja trenutno…koketiram sa ta dva", priznaje Zagorac, a onda nastavlja.

"Često sam ja dosta strog prema sebi i voleo bih da u budućnosti budem malo blaži i da opet sve te stvari koje su mi se dešavale ne utiču pre svega na tu mentalnu konstantu. Pre svega psihološku konstantu koja je meni bila potrebna.

Ja sam pred kraj sezone imao nezgodan pad koji je mogao da se završi kobnije nego što se završio. Opet kažem, Srbija i ovo podneblje su specifični, pogotovo za domaće igrače. Mislim da je jako izazovno za mene
", odgovara on.

Andrea Trinkijeri je oživeo kult trenera u Partizanu, kako je tebi bilo da sarađuješ sa njim.

"On je specifičan trener. Nisam ranije sarađivao sa nekim takvim. Itekako poznaje materiju i košarke i u tom smislu je u evropskom vrhu. Ono što je njemu verovatno otežavalo stvari je taj neki kulturološki šok koji je doživeo, jer se on razvijao i pravio uspehe u dosta uređenim sistemima, gde nije sve toliko na, uslovno rečeno, život i smrt, kao kod nas.

Verujem da je to njemu bio problem, ali sada, iz razgovora sa njim nakon sezone vidim da je svestan toga i da je spreman da promeni neke stvari i očekujem, kao i svi mi, bude za nijansu bolji, kako bi Partizan kolektivno napravio za nijansu bolje rezultate", rekao je Rade Zagorac.

Motivacije, želje i samokritike, vidimo, ne fali, ali ostaje da vidimo kako će se Zagorac spremiti, ali i sa kim će igrati sledeće sezone u borbi za trofeje, u timu koji bi, prema najavama, trebalo da bude bolji nego ovaj iz netom završene sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Silent
Thursday, 27.06.2019
14:57

On bi otisao ali ga niko nece

avatar
REVOLT OF MILAN
Thursday, 27.06.2019
14:53

Ti treba da budes bolji za pet do deset nijansi, nadam se da si svestan toga.

avatar
babaroga
Thursday, 27.06.2019
17:08

On je reprezentativac, sta vise hoces od njega?

avatar
REVOLT OF MILAN
Friday, 28.06.2019
17:11

Da bude bolji pet do deset nijansi crno-bele.