Zagorac: "Prvo mesto u svim takmičenjima je cilj, ko nema takav mentalitet i ne završi u Partizanu"

Autor: Pavle Knežević
utorak 14.08.2018.
09:16
Izvor: Sportske.net

Dočekale su pristalice crno-belih Zagora u svom dresu, a prve izjave govore da igrač zna gde je došao i šta se od njega traži.

kkpartizan.rs/Emilija Jovanović
kkpartizan.rs/Emilija Jovanović

Povezane vesti

Dugo se prošle sezone pričalo o dolasku Radeta Zagorca u Partizan. Tada je stvar bila pred neposrednom realizacijom, navodno je bio i odštampan dres, ali je stvar propala u poslednjem trenutku. Zvanično nikada nismo saznali zašto, iako svi to znaju, ali ovog leta dileme nije bilo: "Zagor" je došao u Partizan.

Umesto da se vraćamo na prošlost i na ostale priče vezane za Zagorca, okrećemo se budućnosti. Partizan je u ponedeljak počeo pripreme za novu sezonu. Iako rezultatski već nekoliko godina nije tamo gde su njegovi navijači navikli da bude, mladi košarkaš nema dilemu što se tiče ciljeva.

"Nema alibija, nema izgovora, niti priča: Partizan kao Partizan - uvek mora da ide na trofeje, na osvajanje prvog mesta u svim takmičenjima u kojima nastupa. To nije nešto od čega bi trebalo bežati, to je breme koje svaki igrač po potpisivanju za Partizan mora da nosi.

Mislim da oni koji nemaju tu filozofiju na kraju i ne završe u Partizanu. To je nešto što ovaj kolektiv deli i mislim da je to sasvim normalno kada je reč o jednom klubu kao što je Partizan
", kaže Zagorac za Sportske.

Igrač koji je u nedelju napunio 23 godine završio je sezonu u Betisu, bez mnogo uspeha. U kakvom fizičkom stanju dočekuješ početak priprema?

"Nisam imao previše razloga da odmaram posle prošle sezone i nisam mnogo odmarao. Odmah sam ušao u neki trenažni proces, radio sam dosta na svojoj kondiciji i svojoj igri i, uz neke kratke pauze, mogu da kažem da sam celo leto proveo u dobrom treningu, tako da sam ja zaista spreman", rekao je Zagorac.

Mišljenja se razlikuju, ali nije malo onih koji kažu da si ti najzvučnije ime Partizana u ovom prelaznom roku. Da li si pričao sa trenerom o tvojoj ulozi u narednoj sezoni?

"Jedna stvar - dugi niz godina poznajem trenera Čanka, sarađivali smo u Megi i u mladoj reprezentaciji koja je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu pre tri godine. Posle nekih razgovora sa njim, mogu da kažem da mi je posebno drago što delimo isti mentalitet povodom moje igre i moje uloge, to je neka polivalentnost i spremnost da igram na više pozicija.

Mislim da je to za neki početak više nego dovoljno. O nekim konkretnim zadacima i detaljima mislim da je jedino merodavno videti šta je ko sposoban da uradi na terenu i da se od toga krene. Tako da za neki početak mislim da je to sasvim dovoljno
", rekao je Rade Zagorac.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Spasic
Tuesday, 14.08.2018
14:42

puno toga je prosao sa svojih 23 leta..imao je u poslednje vreme mnogo padova tako da licno mislim da ce Rade uz dobre pripreme ponovo biti onaj stari i da ce biti 1 od glavnih igraca ove sezone..

avatar
Skaut1
Tuesday, 14.08.2018
12:15

Ne znam da li je Zagorac u dosadašnjoj karijeri negde pokazao taj pobednički mentalitet? Smederevo, Mega, Betis... Što se tiče igračkih kvaliteta i koliko ih cenim, dovoljno je što ću reći da sam želeo da ga vidim u Zvezdi još pre dve godine. Poštujem njegovu želju i izbor da igra za klub koji navija od malena. Za njegovu ličnu karijeru je verovatno bolje bilo da je imao nastupe u EL u prethodne dve godine, ali svako bira svoj put. Pitanje je kakve bi karijere imali (da nabrojim ove iz skorije prošlosti): Kecman, Lučić, Aleks Marić, Novica (?), zašto ne reći i Pera Božić, da su čekali i odabrali da zaigraju u klubu za koji su od malena navijali.

avatar
Magija to smo mi
Tuesday, 14.08.2018
11:11

Treba nam jedan mnogo jak centar (i ako Gagić ostane) i još jedna ubitačna 2, pošto od Vanje nema leba

avatar
Predrag Drobnjak
Tuesday, 14.08.2018
13:23

Pa objektivno nema leba.Imace prosek od 10-ak poena po utakmici, s tim sto ce jednu utakmicu da ima 20, pa ce ostale dve da ima po 5.

avatar
Bato C.
Tuesday, 14.08.2018
10:01

Dobro dosao care