Zagorac oduševljen posle debija, ali ističe: "Mora to iskusnije i namazanije, ovo nam je dobra škola"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 07.10.2018.
11:06
Izvor: Sportske.net

Čekao je i dočekao "Zagor" debi pred domaćom publikom iz koje je izvukao mnogo toga.

ABA liga/Partizan NIS
ABA liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Debitovao je Rade Zagorac pred domaćom publikom u dresu Partizana - i to kako. Teško izvojevana pobeda nad odličnom Olimpijom (82:79), uz 26 poena i tri skoka, odnosno indeksom od 25.

Dvorana "Aleksandar Nikolić" bila je krcata, atmosfera evroligaška. Kako je bilo na debiju?

"Stvarno je poseban osećaj. Baš pričam s Novicom kao da nikad nisam igrao košarku. Potpuno novo iskustvo, neki novi nivo, gde se izvlači nešto što i ne znaš da imaš u sebi. U četvrtoj četvrtini su krenuli i grčevi i umor i sve, ali jednostavno, nosi te, nosi te ta energija i, eto, drago mi je što je dobro ispalo ovog puta", istakao je Zagorac.

Dobar deo utakmice igrao si lažnu četvorku?

"Nije mi to ništa novo. Ceo pripremni period i početne utakmice je takav slučaj. Malo je izazovnije i zahtevnije fizički da igram na toj poziciji, ali čini mi se da to dobro izgleda i dok god to služi ekipi, zašto da ne", kaže Rade.

Pobedom nad Olimpijom ste "potvrdili" pobedu nad Cedevitom iz prvog kola, a obe utakmice su imale "tesne" završnice. Koliko to pomaže rastu ekipe?

"Mnogo je važno za neki rast ekipe da se pobeđuju ovakve utakmice. Više puta sam naglasio da je prioritet da ne sme da gubi od ekipa koje su slabije ili našeg kvaliteta. Sve što uradimo preko, protiv ekipa koje su nominalno jače od nas, je samo plus", odgovara Zagorac.

Ima li na Jadranu ekipa koje su nominalno jače od vas?

"Pitate me nezahvalno pitanje", odgovorio je kratko uz osmeh.

Rade Zagorac

Imali ste priliku protiv Olimpije da ranije prelomite meč i odete na desetak poena razlike. Šta vas je "vuklo" nazad? Neiskustvo, trema, grč...?

"Jasno, sve što ste rekli. Normalno je za mladu ekipu koja se prvi put susreće, i ja se prvi put susrećem i veliki broj igrača, sa našim navijačima, tako da to čak nekad može da bude kontraproduktivno, jer želimo da se prikažemo pred njima na najbolji način, a oni imaju velika očekivanja.

Ali, to je deo jednog procesa, jednog rasta koji će sigurno kroz vreme pokazati neke rezultate. Naš prioritet mora da bude da svakog meseca budemo bolji nego u prethodnom
", kaže igrač Partizana.

Da li si zamišljao da će biti ovakva atmosfera u Pioniru?

"Sve je to neka ideja pre nego što stvarno doživite to. Nisam očekivao da će ovako biti, nisam očekivao da će izvlačiti ovoliku energiju iz mene, tako da baš sam pozitivno iznenađen", odgovorio je Zagorac.

Ekipa je bila u dobrom raspoloženju posle utakmice, slavila je rođendan Novice Veličkovića, a svi igrači su bili nasmejani. To se videlo i kad je novinar pitao Zagorca o preuzimanju odgovornosti i igranju izolacija, uz konstantaciju "to si ti", na šta se iz svlačionice iza Zagorca čulo kako Strahinja Gavrilović viče "To si tiii!".

Kada je smeh utihnuo, Zagorac je odgovorio uz osmeh.

"Imamo jasno postavljene baze igre koje se trudimo da ispoštujemo uvek. Sad ću da kažem ustaljene stvari: 'igrač koji je najraspoloženiji u datom trenutku biće taj na koga ćemo ići. U ovom trenutku sam bio ja, sledeći put će biti neko drugi'", rekao je Zagorac uz smeh.

A kako se u statistici piše to što si uspeo da "iznudiš" nesportsku ličnu grešku kada se lomio rezultat?

"To se ne piše u statistici. Meni je odmah prošlo kroz glavu da bi to moralo da bude nesportska. Ne znam šta bi se desilo da im nisam ukazao na to. Delovalo mi je kao da će proći bez nesportske. Ja sam malo izvršio pritisak i to je to", zaključio je Zagorac.

Napravio si faul dve sekunde pre kraja utakmice?

"To pripisujemo nekoj mladosti, to mora mnogo iskusnije i mnogo 'namazanije' da se odradi, ali dobro - dobra škola", rekao je Rade Zagorac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke