Zagor i Ali znaju recept za novu pobedu Partizana, tu je i poruka za navijače

Autor: Beta Beta
ponedeljak 14.01.2019.
19:23
Izvor: Beta

Da li će Partizan i sutra potvrditi uspon forme i nastaviti seriju pobeda?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaš Partizana Rade Zagorac rekao je danas da je pred njegovom ekipom jako važna i zahtevna utakmica protiv Monaka, ali je istakao da su crno-beli u prethodnim utakmicama pokazali da idu uzlaznom putanjom.

"Jako važna i zahtevna utakmica je pred nama, protiv jako kvalitetne ekipe koja je prošle sezone napravila odličan uspeh u Ligi šampiona... Imaju dosta internacionalaca, dobro jezgro domaćih igrača, dobrog trenera. Rezultati iza njih u Evrokupu govore u prilog svemu što sam rekao", rekao je Zagorac novinarima u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Partizan sutra dočekuje Monako u trećem kolu Top 16 faze Evrokupa, posle pobede i poraza u prve dve utakmice.

"Pokazali smo da idemo uzlaznom putanjom, da se konačno sležu stvari na kojima radimo od dolaska novog trenera. Drago mi je što sve to dobija potvrdu iz utakmicu u utakmicu.

Očekujem, pre svega, jako veliku podršku, dodatni vetar u leđa od strane navijača i, naravno, našu široku rotaciju i svakog igrača na trenutnom maksimumu svojih mogućnosti", rekao je Zagorac.

Nakon dva odigrana kola sve ekipe u Grupi A imaju isti skor, po pobedu i poraz.

"U grupi je izjednačena situacija, nije tajna da utakmice kod kuće moraju da se dobijaju ili bi bar trebalo da se dobijaju kako bi se kvalifikovalo u narednu fazu. Možda je malo veća odgovornost i pritisak na nama, ali ne sumnjam da ćemo se izboriti sa tim i da radimo na tome kako bismo sutra bili na nekom optimalnom nivou", rekao je Zagorac.

Upitan kako se on oseća, Zagorac je odgovorio:

"Super, dosta odmorno".

"Trener je u prethodnim utakmicama raspodelio minutažu na jednake delove, tako da niko nema neki pretarani zamor i svi smo manje-više na nekom dobrom nivou da sutra možemo da damo sve od sebe", dodao je on.

Aleksej Nikolić je naveo da ekipa, posle dve jako bitne pobede, utakmicu dočekuje s nestrpljenjem i sa dosta samopouzdanja.

"Moramo da nastavimo da igramo čvrsto u odbrani pre svega, da razmišljamo prvo o tome, pa onda da iz toga napadamo možda i kontranapadom, a sa postavljenim napadom da igramo strpljivo bez previše grešaka", rekao je Nikolić.

I on je kazao da je Monako iskusan tim, koji igra jako čvrsto u odbrani.

"(Elmedin) Kikanović drži reket pod kontrolom, (Derek) Nidam igra na dobre strane, i ostali bekovi su neugodni... Trener (Sašo) Filipovski ih je dobro složio i svi znaju šta treba da rade", rekao je Nikolić.

Govoreći o situaciji u grupi, Nikolić je istakao da je na svakom meču svaki koš bitan.

"Treba da se igra do kraja kakva god utakmica bude, jer se nikad ne zna koje kombinacije mogu da budu na kraju kad se sve završi... Ali, rano je da se još o tome razmišljati, bitno je da mi dajemo maksimum na svakoj utakmici i da ne razmišljamo previše unapred", rekao je on.

Utakmica će se igrati u utorak od 19.00 u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić". 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke