"Zabija nož u leđa" Voriorsima i pridružuje se LeBronu!

Autor: Nikola Miloradović
petak 07.09.2018.
19:26
Izvor: Sportske.net

LeBron Džejms bi mogao da dobije fantastično društvo za napad na novi prsten.

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

LeBron Džejms je ovog leta odlučio da karijeru nastavi u Los Anđeles Lejkersima.

Parafirao je četvorogodišnju saradnju tešku 153,3 miliona američkih dolara, ali je veliko pitanje koliki je domet ove franšize u sezoni pred nama.

Zapad je jači nego ikad, veliki broj ekipa će se boriti za osam mesta koja vode u plej-of, ipak treba očekivati da LeBron obezbedi doigravanje ekipe iz "Stejpls centra".

Angažovli su "Jezeraši" još nekolicinu novajlija ovog leta, stigli su iskusni Lens Stivenson, Režon Rondo, Majkl Bizli i Džaval Mekgi, a trener Luk Volton polaže velike nade i u mlade talentovane košarkaše poput Brendona Ingrama, Kajla Kuzme, Lonza Bola i Džoša Harta.

Čini se da je najveći problem ekipe iz "Grada anđela" na poziciji centra, gde za mesto u startnoj petorci konkurišu Mekgi, mladi Hrvat Ivica Zubac i ruki Moric Vagner.

Dobra vest za Lejkerse je da su se rešili Luola Denga i njegovog velikog ugovora, reprezentativac Velike Britanije je sada slobodan igrač, a njegovim odlaskom su Medžik Džonson i Rob Pelinka obezbedili oko 38 miliona američkih dolara u budžetu za plate, za narednu sezonu.

Tako je jasno da će "Jezeraši" moći da angažuju još jednog superstara i ponude mu maksimalan ugovor, a iako bi slobodni narednog leta mogli da postanu Kevin Durent, Kavaj Lenard i Kajri Irving, uprava franšize iz El Eja ima drugu ideju.

Naime, kako prenose mediji iz SAD, najveća želja Lejkersa za naredno leto je bek Golden Stejt Voriorsa Klej Tompson.

Warriors Offense Basketball

Oni će navodno svim silama pokušati da ga presele u svoje redove, veruju da mogu da mu ponude bolji ugovor od Golden Stejta, koji je krcat zvezdama i nema puno prostora za manevar kada su povišice aktuelnom rosteru u pitanju.

Tako bi LeBron mogao da dobije verovatno i najboljeg šutera u NBA ligi, koji bi u "Stejpls centru" imao i veću slobodu, pa bi verovatno bio i produktivniji nego u Ouklendu.

Minule sezone je Tompson bio zaista sjajan za "Ratnike", beležio je 20 poena i 2,5 asistencije po utakmici, uz procenta šuta za tri poena od čak 44%.

Takve brojke dodajte LeBronu i automatski postajete najozbiljniji kandidat za osvajanje prstena u NBA ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stanislav Stanislasic
Monday, 17.09.2018
04:07

Nema sanse, on vise voli da pobedi LeBrona nego leba da jede.

avatar
Brazilero11
Saturday, 08.09.2018
17:10

Klej mi je omiljeni igrac u NBA a Lejkersi omiljeni klub, steta za rastanak "sples brace" ali ovaj covjek zasluzuje da bude prva zvijezda.

avatar
Brat Pogba
Saturday, 08.09.2018
11:20

Kari je najbolji suter

avatar
bagra
Friday, 07.09.2018
21:06

Nije Klay taj lik, nema razloga da ne ostane.

avatar
barbaroga
Friday, 07.09.2018
21:02

Nece taj vidjet prstena sa Lejkersima. Nije on vise sposoban da bude prva violina, nije to vise onaj Lebron od pre 4-5 godina, a ne vidim ko drugi moze da vuce ekipu. Treba tu pored Tompsona bar jos jedna zvezda da dodje da bi se borili za titulu, a Lebron da prihvati da igra za minimalac, inace od titule nista.

avatar
Marco Popovich
Friday, 07.09.2018
20:06

Nece Tompson nigde,ipak osvaja redovno titule sa GS... Jedino koji moze da ih napusti je Durent,ipak ako misli da je jedan od najvecih onda mora da pobedi GS sa drugom ekipom

avatar
CZYNWA
Friday, 07.09.2018
19:51

Klej i LeBron bi definitivno bili bolji duo od Karija i Durantule.

avatar
Amar Zornic
Friday, 07.09.2018
20:24

Sa Jamesovim sposobnostima Tompson ce imati duplo bolji ucinak

avatar
CZYNWA
Saturday, 08.09.2018
12:32

Upravo to, on cemu odvuci dva igraca i ovaj ostaje na sutu, a to se obicno ne zavrsava dobro po protivnika. Nisam neki LeBronov fan, ali lik je druga dimenzija za sve ostale kosarkase.