Vujoševićeva legendarna sezona u Partizanu uskoro na filmskom platnu

Autor: Ivan Cvetković
sreda 17.06.2020.
15:13
Izvor: Tanjug

Zanimljiv projekat.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Sezona 2009/10, jedna od najuspešnijih u istoriji KK Partizan, biće ovekovečena dokumentarnim filmom.

"O sezoni 2009/10 je u proteklih 10 godina ispričano mnogo, ali sa ove vremenske distance, biće zanimljivo videti kompletnu sliku. Koliko je jaka ljubav prema klubu, koliko snaga volje može doneti i koliko ova priča može da inspiriše nove generacije, saznaćete uskoro na kanalima Arene Sport u filmu koji stvara Videostroj produkcija", navodi se na sajtu "crno-belih".

Te sezone Partizan je došao do triple krune i posle 12 godina ponovo stigao do Fajnl fora u Parizu, predvođen trenerom Duškom Vujoševićem.

"Posle gomile sportskih događaja koje smo ispratili, nekako se prirodno nametnula ideja da se ovim dokumentarcem oda počast jednoj od najuspešnijih sezona, najtrofejnijeg košarkaškog kluba u našoj zemlji. Želja nam je bila da ukažemo na sezonu 2009/10 i sve ono što se događalo a što ce ostati kao deo sportske istorije kako Partizana, tako i srpskog sporta generalno", istakao je Miloš Ratković, izvršni producent Videostroja.

Kako se ističe, brojni sagovornici, bivši i aktuelni članovi KK Partizan, prisetili su se događaja koji su stali u samo jednu sezonu, a po broju i značaju, izgledaju kao čitava jedna epoha.

Baner

"Oživite sećanja na turneju po Americi, pobede protiv Barselone, Makabija, Cibone, poraze u Parizu, čuveno 'I kada ne budeš prvi ti' posle Panatinaikosa, '3 na 3' u Vršcu i trojku Miše Tumbasa za kraj nezaboravne sezone. Srećom, samo jedne od mnogih sezona za ponos u bogatoj istoriji KK Partizan", zaključuje se u saopštenju Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sanchez Bakero
Thursday, 18.06.2020
12:14
avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 17.06.2020
21:43

Jedna od sezona gde ona poslovica "gde se jednom ne smrkne, drugom ne svane".
Mnogo se ne secaju da Mekejleb i Roberts nisu bili ni u planu Partizana, vec je to trebalo da budu Palasios i Dejan Milojevic.
Kada su oni neocekivano otpali onda su dosli na brzinu doveden plej koji je proslu sezonu igrao u ekipi Turske koja je bila zadnja na tabeli Mekejleb i Lorens Roberts koji je prosle sezone vise proveo u "bolnici" u Zvezdi nego na parketu.
Istorija se zna.
Lepo kaze Dusko Vujosevic "Moze da se pogresi kakav je ko igrac,...ali ne sme da se pogresi u tome kakav je ko covek".

avatar
babaroga
Thursday, 18.06.2020
10:00

Volite vise da slazete nego leba da jedete. Samo se pitam: koga? Necu o Robertsu, svi tu pricu odlicno znaju. Evo o ovom drugom: 2007g je proglasen za najboljeg igraca konferencije. U Turskoj ligi igra za Mersin koji ne da nije zadnji kako ti kazes nego igra zavrsnicu, evo pa se sami uverite https://prnt.sc/t1wdmz a ovaj igrac je po statistici sedmi igrac lige. Inace nemam nista protiv snimanja tog filma ili sta vec. Na kraju, i mi to radimo sa Barijem. Znamo da nikad nece da se ponovi.

avatar
Колатерална Штета
Monday, 22.06.2020
03:07

Mersin je bio ekipa koja nije igrala nikakvo evropsko takmičenje, nije imala ni neki jak tim, kao kada bi doveli nemam pojma, npr Omara Previta iz Bandirame. Klub koji je u prvih 8 u Turskoj ligi, igrač za koga niko nije čuo ni video van turske lige. Ne znam ga, ne znam ni poziciju koju igra, random sam odabrao igrača iz ekipe bandirame koji ima solidan broj poena po utakmici, minuta itd

avatar
nenadnenad1234
Friday, 19.06.2020
08:07

Koju pricu o Robertsu? Da je sezonu pre nase igrao za Zvezdu i da je vise bio povrejden nego sto bio na parketu?
Mozda je greska za Mekejleba, ali vi njega predstavljate koda nam je licno Jasekevicius, ili Diamantidis tada dosao, a ne covek koga posle solidne sezone u Turskoj nisu hteli vodeci klubovi te lige, slicna situacija kao sa Eltonom Braunom nekoliko godina posle toga sa vama.