Vujošević: "Zvezda ne deli sudbinu srpskog naroda"

Autor: Beta Beta
subota 29.11.2014.
14:28
Izvor: Beta

Govoreći o predstojećem derbiju 10. kola ABA lige, Duško Vujošević je kazao da Crvena zvezda Telekom i Partizan NIS nisu u ravnopravnom položaju i da crveno-beli ne dele sudbinu svog naroda.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Trener Partizana NIS Duško Vujošević rekao je danas da je jedina obaveza njegovih košarkasa da protiv Crvene zvezde Telekom pruže svoj maksimum i da se bore koliko mogu.

"Napravili smo tim koji ima perspektivu i koji treba da se do kraja formira i dovrši u smislu selekcije. To je tim koji dobro radi i koji zahteva mnogo vremena ispunjenih radom. U našoj igri ima napretka, a taj napredak nije potvrđen rezultatima. Mi nismo u istom položaju kao Crvena zvezda", rekao je Vujošević.

Zvezda i Partizan sutra igraju utakmicu 10. kola Jadranske lige. Crveno-beli su prvi sa svih devet pobeda, dok crno-beli imaju pet trijumfa. Vujošević je kazao da je normalno uporediti finansijsko stanje obe ekipe, navevši da je rival u mnogo boljem položaju.

"Nismo u ravnopravnoj situaciji. Ne samo zbog nivoa takmičenja i boljih rezultata koje ima Zvezda. Ne znam kome pojedinačno da čestitam što Zvezda tako dobro živi, kao da nije u Srbiji. Kako god koja firma se pojavi, postaju sponzori, tako da Zvezda ne deli sudbinu svog naroda, oni imaju mogućnost da funkcionišu, kao da nisu iz Srbije", rekao je Vujošević.

Trener Partizana kazao je i da se Zvezda igrački popravila i pojačala i dovela igrače koje je želela.

"Uspešno igraju Evroligu, dobro predstavljaju grad i zemlju. Ističu novi kvalitet i sve to im obezbeđuje poziciju favorita pred sutrašnji meč i poziciju favorita kada su takmičenja u pitanju ove sezone. Imamo obavezu prema sebi i prema navijačima da se borimo, pružamo maksimum, i ako to uradimo, ja ću biti zadovoljan. Bez ikakvih rezultatskih pritisaka", rekao je Vujošević.

On je kazao da bi u ekipi posle meča pauze trebalo da se nađe Milan Mačvan. Vujošević je novinarima kazao i da je dobio tužbu prvog čoveka Zvezde Nebojše Čovića zbog učešća obojice u sada nepostojećoj emisiji Utisak nedelje, ali je kazao da nije čitao tužbu.

Trener Partizana je najavio i da je moguće da klub opet završi pred BAT-om, jer dogovor s bivšim centrom Dejanom Muslijem nije išao kako treba.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke