Vujošević: ''Sudije pokazale hrabrost!''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 16.06.2014.
23:40
Izvor: Beta

Posle pobede njegovog tima nad Zvezdom i izjednačenja u pobedama na 1-1 u finalu plej-ofa, trener Partizana ponovo svojim izjavama izazvao veliku pažnju javnosti. Bilo je reči i o sudijama, Čoviću, vladajućoj stranci, Zvezdi, pa i - Severnoj Koreji.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je presrećan što su njegovi košarkaši večeras pobedili "jako kvalitetnog protivnika" i dodao da su sudije pokazale hrabrost jer su bile objektive.

"Naravno da sam presrećan što smo uspeli da dobijemo jednog zaista jako kvalitetnog protivnika u jako važnom momentu. Ja moram da se vratim na predigru, na onu prethodnu i ono što se dešavalo u prethodne dve. Sudije su danas pokazale hrabrost jer su bile objektivne i nisu uticale na ishod. Nisu imale tendenciju", rekao je Vujošević novinarima posle utakmice u hali Pionir.

Partizan je kao gost savladao Zvezdu sa 82:62 i tako izjednačio na 1:1 u finalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije.

Vujošević se osvrnuo i na prvi susret finalne serije, koji su obeležili brojni incidenti poput povlačenja ekipe sa terena, opšte tuče igrača...

"Prošlu utakmicu Zvezda je jako dobro krenula, iskoristila pritisak. Suđenje je bilo onako kako je bilo, jako tendenciozno, bio sam iznenadjen. Ja sam u jednom trenutku, da bih promenio kriterijum povukao ekipu. Za to se daje tehnička i nastavlja se utakmica. Nama je rečeno 15 minuta, ja sam to iskoristio i vratio se sa ekipom. Mi smo se vratili sa koncentracijom i sudije su se upristojile", istakao je trener Partizana.

Prema njegovim rečima, uticaj na delegiranje sudija ima i Srpska napredna stranka.

"Tretman koji ima Crvena zvezda, pre svega što je brat tu u klubu...on obezbeđuje finansijska sredstva i SNS je direktno uticala na delegiranje komesarijata sudija. To je jasan signal sudijama kako treba da se ponašaju", kazao je Vujošević.

On je ocenio da snaga Zvezde ne dolazi od njenog predsednika Nebojše čovića.

"Zvezdina snaga ne ide od Čovića. On radi svoj posao, trudi se. On nema tu snagu (da izazove incidente). Vučić kaže da je neko oko terena kriv za incidente. Ko? On? (Vučić)", kazao je Vujošević.

Vujošević je rekao da poveljom Ujedinjenih nacija ima pravo na svoje mišljenje, kao i da koncept dovođenja Partizana na prosjački štap i puštanje kraćeg snimka tuče u medijima "nema ni u Severnoj Koreji".

"Izvinjavam se Severnoj Koreji", dodao je Vujošević.

Na pitanje novinara da li svojim izjavama potcenjuje rad i igru Zvezde, Vujošević je naveo da je rekao da jako poštuje tu ekipu.

"Ja sam rekao da jako poštujem ovu ekipu i rekao sam da smo dobili velikog protivnika. Mi u esnafu jako dobro znamo ko je ko...Nikada nisam govorio da Zvezdi ne treba da se pomogne", kazao je Vujošević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke