Vujošević se ponovo oglasio: "Nisam ja izdao Partizan"

Autor: Nikola Miloradović
petak 22.12.2017.
11:35
Izvor: Sportske.net

Bivši trener Partizana o odluci BAT i o neizvršavanju obaveza nove uprave "crno-belih".

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacij BiH Duško Vujošević obavestio je u sredu čelnike košarkaškog kluba Partizan NIS da imaju sedam dana da mu isplate dugovanja.

On je dobio slučaj na BAT-u, pa je sada na klubu da mu isplati sumu od 113 hiljada evra do naredne srede.

"Crno-beli" se nalaze u teškoj situaciji, ukoliko ne pokriju dugovanja prema bivšem treneru postoji mogućnost da će dobiti i blokadu za registrovanje igrača.

Vujošević se juče oglasio za medije i rekao da navijači vrlo dobro znaju istinu o dugovanjima, a danas je u izjavi za "Večernje Novosti" dodatno obrazložio čitavu situaciju.

"Tačno je da je moj advokat obavestio Partizan o roku, ali takođe je tačno, što ne pominju, da su i oni dobili odluku od BAT.

Svima je poznato kako sam otišao iz Humske. Praktično sam oteran, jer sam branio Partizan i interese Partizana
", rekao je Vujošević.

On je takođe rekao da je uvek bio spreman da izađe u susret Partizanu, često i na svoju štetu.

"Godinama sam insistirao da plate uvek dobiju prvo igrači, a za mene ako ostane, ponašajući se, pokazalo se, iracionalno, na svoju štetu. Bio sam spreman da radim besplatno, ali ne i da me oteraju besplatno. Pristao sam da dug bude umanjen za oko 100.000 evra, koliko su sabrali da su bile kazne izrečene u takmičenjima, telefonske račune... Nikada nisam tražio naplatu bilo kakvih kamata. Uz to sam, jer su rekli da je klub u teškoj sitauciji, pristao da nađemo kompromis i da se dug isplati na pet godišnjih rata. Ispoštovana je samo prva, ali druge dve nisu. Niko se, čak nije udostojio ni da me pozove i pokuša da objasni zašto se ne isplaćuju plate koje sam pošteno zaradio i od kojih živim, zbog čega sam bio primoran da se obratim BAT. Nisu u pitanju sedam dana, nego kašnjenje od sedam godina", dodao je selektor BiH.

Vujošević je takođe rekao da neće imati problem da se prvog septembra naredne godine ponovo obrati BAT-u u slučaju da Partizan opet ne ispoštuje dinamiku isplate.

"Sve ovo je nemoralno s njihove strane, jer su dozvolili da naplaćujem novac preko BAT i da krivicu prebace na mene. Ako su morali da me sklone, mogli su makar finansijski deo da ispoštuju. Gospodin Ostoja, kako ga neki oslovljavaju, kaže da pokušava da napravi stabilan klub. Da bi bio stabilan, mora da izvršava obaveze, da zna koliko sam uradio za Partizan i da želju pretvori u praksu, a ne da kreira javnost kako klub ne može da funkcioniše, jer mora da isplati meni novac koji sam pošteno zaradio. Svi koji vole Partizan vrlo dobro znaju o čemu se ovde radi. Nisam ja izdao Partizan, već sam se borio u korist Partizana. Ljudi koji su sada u klubu treba da shvate da nisu samo preuzeli prava da smenjuju trenere, kadruju, nego su i obaveze. Vidim da prete bankrotom. Pa, tako klub može da vodi i moj kum Miša Tumbas", zaključio je trofejni stručnjak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Friday, 22.12.2017
19:01

podrska generalu!

avatar
Stewie Griffin
Friday, 22.12.2017
16:28

Legendo grobari znaju o čemu pričaš!!! Podrska

avatar
Marko Cvetkovic Licni Trener
Friday, 22.12.2017
14:39

podrska za duleta!!!

avatar
MilosNUSKNVP
Friday, 22.12.2017
14:23

Puna podrska za Duska Vujosevica!

avatar
Korner Pixi G00000L
Friday, 22.12.2017
13:28

Pravda za Duleta Vujosevica.