Vujošević se pita: ''Gde je tu logika?''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.06.2014.
01:15
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Trener Partizana ne krije da je neprijatno iznenađen činjenicom da čelni ljudi Evrolige nisu uvrstili crno-bele u kvalifikacije za elitno evropsko takmilenje.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Duško Vujošević smatra da ovakva odluka nije u interesu ne samop Partizana, nego ni Evrolige, s obzirom na veliku posećenost utakmica crno-elih i rezultate koje je njegov tim ostvarivao u proteklim godinama na evro sceni.

''Čini mi se da ova odluka nije u duhu sporta, a ni u interesu Evrolige. Partizan je u toj ligi godinama imao odlične rezultate, proizvodio igrače i odlično igrao, a sve sa malim budžetom'', istakao je Vujošević u izjavi za ''Mondo''.

Vujošević smatra da u svemu ovome nema ni logike.

''Ako je Cibona odustala, bilo je logično da njeno mesto pripadne sledećem timu po plasmanu u ABA ligi. Po istoj toj logici je Partizan trebalo da se nađe u kvalifikacijama", objašnjava Vujošević.

Ipak, trener Partizana posle svega zaključuje i da se crno-beli nisu na pravi način pripremili za ovaj ''dan D'', za razliku od ''nekih drugih''.

''Možda je neko tamo čuo da smo u istoj finansijskoj situaciji kao Cibona, pa misli da ne bismo imali novca za takmičenje u Evroligi.

Mislim da su drugi bolje od nas pripremili taj sastanak, a u Ulebu su skloni pripremama te vrste'',
zaključio je Vujošević u iozjavi za ''Mondo''.

U svakom slučaju, crno-belima sada ostaje da se okrenu Evrokupu u sledećoj sezoni, uz naravno, maksimalan rezultat u ABA ligi, kako im se naredne godine u ovo vreme ne bi dogodilo nešto slično.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke