Vujošević: ''Sa Evroligom jedva preživljavamo, a bez nje...''

  • Autor: Darko Mitrović

  • 19. april 2014.

  • 23:29

  • Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Posle utakmice u Valjevu, koja je kasnila sat vremena zbog velike vlage u hali, trener Partizana priznao da je strahovao da se njegovim igračima ne dese nove povrede pred najvažniji meč sezone, ali se na kraju sve dobro završilo. Iskoristio je priliku i da pozove navijače u ''Arenu'' na meč protiv Cedevite.

Vujošević: ''Sa Evroligom jedva preživljavamo, a bez nje...''
Foto: kkpartizan.rs
Partizan je večeras u Valjevu loše počeo, nekako u grču, ali kako se utakmica odvijala, crno-beli su igrali sve bolje i na kraju slavili sa 95:67.

Posle svega, Duško Vujošević, koji se vratio na klupu crno-belih posle suspenzije, pohvalio je odluku da se meč prekine na sat vremena zbog velikog rizika od povreda.

“Moralo je da dođe do ovog pomeranja početka utakmice. Stvarno sam se uplašio da ne dođe do nekih povreda. Bila je velika kondenzacija. Mi imamo velikih problema sa povredama ove sezone, ni nama ni njima nije potrebno da se rizik od povreda toliko uveća kada su u pitanju ovakvi uslovi.

Sigurno da su sudije bile u pravu i što nije bilo izvesno da li će utakmica da se igra. Nama nije odgovoralo da pomeramo utakmicu, a vidim ni košarkašima Metalca. Takođe, i Uskrs je i više nam treba da to provedemo u svojim kućama. Zaista je jednog momenta izgledalo kao da neće moći da se igra'',
istakao je Vujošević.

Partizan se posle praznika okreće utakmici protiv Cedevite u polufinalu ABA lige, koja odlučuje o plasmanu crno-belih u Evroligu. Zato Vujošević već večeras zove ''Grobare'' da u što većem broju dođu u ''Arenu'' i podrže svoje ljubimce.

''Imamo dan odmora sutra i mislim da ćemo spremni dočekati utakmicu sa Cedevitom, koja je za nas zaista utakmica sezone. Od rezultata na toj utakmici zavisi da li će klub da igra Evroligu sledeće godine ili ne. Mi sa Evroligom jedva preživljavamo, a bez nje bi to bilo zaista jako teško. Siguran sam da naša publika zna i prepoznaje situaciju i da će u velikom broju doći i napraviti od Arene domaći teren'', poručio je Vujošević.

Na kraju, phvalio je i domaćina i njegove navijače, bez obzira na večerašnje probleme sa uslovima u hali.

''Fantastična atmosfera u Valjevu. Grad koji ima veliku košarkašku tradiciju, u kojoj su sadržani i poznavanje košarke i ljubav prema košarci. Mislim da ogroman trud mog prijatelja Boška Đukanovića, pre svega njega a i ostalih ljudi koji su uključeni u projekat vraćanja Metalca na stare puteve, dobija smisao ovakvom predstavom i interesom za nju. Ja sam se pribojavao Metalca. Ta pauza je doprinela da kod njih tenzija poraste, a kod nas malo da se opustimo...'', zaključio je trener Partizana.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari