Vujošević protiv Olimpijakosa, a šta očekuje od Partizana sledeće sezone?

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.05.2019.
19:14
Izvor: Sportske.net, SOS kanal Plus

Proslavljeni trener se oporavlja od nedavnih operacija, ali i pored zdravstvenih problema pomno prati sva aktuelna košarkaška dešavanja.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Duško Vujošević je govorio u opširnom intervjuu za emisiju SOS koš, emitovanoj sinoć na SOS kanalu Plus, a ovde ćemo izdvojiti njegove komentare na temu potencijalnog proširenja ABA lige i aktuelne situacije u Partizanu.

Znate već da će se 24. maja na Skupštini ABA lige odlučivati o priključenju Olimpijakosa ABA ligi, s obzirom da Atinjani odbijaju do daljnjeg da nastupaju u šampionatu Grčke, pa tako sinoć nisu ni izašli na teren protiv Panatinaikosa u četvrtfinalu plej-ofa.

Vujošević, međutim, ne bi bio oduševljen da crveno-beli iz Pireja stignu na Jadran.

''Moram da kažem da nisam za to da Olimpijakos bude primljen u to takmičenje. Grčki problemi su grčki problemi. Samo nam treba da oni sa svojim problemima ovde uđu, pa šta će onda ako oni budu prvi.

Oni imaju ugovor sa Evroligom i to automatski utiče na regularnost takmičenja. Ne može ABA liga, kad je komotno nekom da uđe u sukob sa svojom ligom, da ona bude sredstvo u tom sukobu.

Treba teren da bude odlučujući faktor. ABA liga se ionako igra u zemljama nastalih raspadom Jugoslavije, samim tim je to i dodatno osetljivo'', objašnjava Vujošević.

Neizbežna tema bio je i Partizan, koji je ove sezone osvojio Kup Radivoja Koraća, igrao u Top 16 fazi Evrokupa, a u ABA ligi je zaustavljen u majstorici polufinala plej-ofa, protiv Crvene zvezde.

Sada se crno-beli bore za titulu u domaćem šampionatu, ali Vujošević naredne sezone od crno-belih očekuje veće domete.

''Napravljen je jedan iskorak u odnosu na prethodni period, pre svega što se tiče organizacije i plaćanja obaveza prema igračima, stručnom štabu, ljudima koji tamo rade.

Ne bih ulazio u to da li je napravljen maksimum maksimuma. Ako izgubiš od Zvezde sa 20+ razlike, onda to nije maksimum maksimuma. Možda je bila ona utakmica koja je možda i uzeta Partizanu u prvoj utakmici plej-ofa, kada se igralo na jednu loptu sa Zvezdom, ali to ne daje nikome alibi na neke velike poraze.

Ako se ostane u ovom sastavu stručnog štaba, uprave i ako taj stručni štab odabere ekipu, ambicija mora da bude ulazak u Evroligu, ali ne tako što će da se lobira da se proširi broj klubova u EL, nego onim legalnim putem, a to je da se bude prvak ABA lige'', zaključio je Vujošević, a celu emisiju možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doki Daki
Wednesday, 22.05.2019
00:38

Alo ljudi, Olimpijakos ima A licencu, što znači da ne mora da zapinje, može da kalkuliše sa timom da bi bio spremniji za utakmice EL. Samim tim je prvenstvo neregularno. O tome priča Dule.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 22.05.2019
17:58

Ja mislim da su kasnije ubacili taj pasus, to je vec OK:-D

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 21.05.2019
20:40

Ipak im je neka utakmica uzeta i uvek njima,za razliku oni nikad nikom ne uzimaju utakmice....joj poštenjačine...

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Tuesday, 21.05.2019
20:30

Slazem se sa Vujosevicem sto se tice ciljeva Partizana. Partizanu treba da bude maksimum, cilj Evroliga. Zvezdas sam i zao mi je sto Aba liga ne daje bar 2 predstavnika pa da zajedno sa Partizanom ucestvujemo, jer, bez ljutnje ostalih komsija, nema vruceg terena no Hale Pionir. Evroliga bi imala 2 kruga pakla ( nikako u Arenu, ni upola ne igramo kao u Pioniru ). Sto se tice Olimpijakosa, bez daljnjeg ce nam znaciti takva ekipa, Aba liga ce postati neuporedivo jaca s tim da su Slovenci skroz podbacili, Hrvatski klubovi u krizi a bila nekad Bosna. Fakat ove price je sto nije to to kad udjes u Evroligu bez osvojenog pehara ( znam, usli smo bez pehara kad je Cibona regularno osvojila takmicenje no nismo tu nicemu kumovali, njihova finansiska nesreca), no mozda ce se u kupu i prvenstvu igrati znatno ozbiljnije, jer tu pehar osvojiti mozes, Oli je ipak glavni favorit u ABA ligi realno.

avatar
_Goran_
Wednesday, 22.05.2019
10:06

Usli ste bez pehara i u sezoni 2012/13, posle one farse sa pravilima ko ce dobiti mesto u EL. Trebali pobednik regularnog dela (Igokea) i pobednik F4 (Partizan) i na kraju promene da idu finalisti F4. :)

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 22.05.2019
17:57

Finansijska. Njihovo ucesce ne ugrozava status ABA lige i prohodnost ka EL, ona ce i dalje davati jos jednog predstavnika uz Olimpijakos.

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 21.05.2019
20:12

Tu Aba ligu igraše Bugari i Mađari, svojevremeno i Izraelci. Mislim da je dobro da dođe neko zvučno ime, zašto da ne. Da i slabije ekipe odigraju par jakih utakmica za stalnim učesnikom Evrolige.

avatar
RealanNis
Tuesday, 21.05.2019
23:07

Zato jer bi ostali na 1 mestu za EL, a cik pogodi ko bi osvojio ligu? Ili mislis da bi EL propustila sansu da zaradi na jos 1 pozivnici koju bi tako dobila? Lepo im otkaze ugovor posto i onako su osvojili mesto i proda nekome pozivnicu. Zato jer putovanja u grcku su ogroman trosak za ekipe a zarada nikakva, i jos teret ako tokom te nedelje se igra i EK ili EL, i krajnje nagrade nema jer zna se ko bi je osvojio.

avatar
RealanNis
Saturday, 25.05.2019
01:11

A ko garantuje da El nece otkazati ugovor posto su izasli iz svoje lige? Znate da u u tom ugovoru sa EL postoje i uslovi koje moraju da ispune. A ima prava na to jer ih njihov savez kaznjava. Oni da snose troskove? Pa da, oni i ovako imaju dugove a sada ce imati jos manje prihode. Kada je El propustila priliku da zaradi?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 22.05.2019
17:56

P.S. Te troskove bi snosio Olimpijakos...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 22.05.2019
17:55

Nije bas tako, Olimpijakos ima zagarantovano mesto u EL jer ima ugovor sa njima na 10 godina i mozda moze i da ispadne iz ABA lige (ili da bude medju gorima, za svaki slucaj), opet ce igrati EL:-D

avatar
Radovan Filipovic
Wednesday, 22.05.2019
16:15

Samo što Olimpijakos ima A licencu, svakako bi igrao i da se takmiči u španskom prvenstvu. Osvajač ABA-e ide u EL, ukoliko je to Olimijakos ili neki drugi Olimpijakos, ide finalista. Za finansijski momenat se slažem.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 21.05.2019
19:30

U pravu si za potpuno prvu utakmicu polufinala, nije mozda nego sasvim sigurno, ali, ne stoji to da ce nam Olimpijakos smetati, oni imaju svoj put, mi ostali neki svoj, jedino jeste malo glupo i lose ako neko udje u finale sa njima i (ocekivano) izgubi, a nije bio prvi u onom regularnom delu sto ce ipak tesko (opet realno i ocekivano) i da se desi pored njih, onda jeste pitanje sta da se gleda kao prelomni kriterijum, nisam bas siguran sta je onda bolje da bude uzeto kao kriterijum...