Vujošević: "Pravi navijači, ne oni profesionalni, znaju šta sam uradio za klub!"

Autor: Boban Filipović
četvrtak 19.10.2017.
14:02
Izvor: Sportske.net, ba.n1info.com

Gostujući u emisiji 'Presing' na televiziji N1 najtrofejniji trener u istoriji Partizana je otkrio zbog čega je tužio klub.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Duško Vujošević je pre dve godine otišao sa kormila crno-belih, tvrdi da je oteran, a posle nekog vremena zbog neisplaćenih dugovanja je "presavio tabak".

"Svima su dobro poznati razlozi zbog kojih sam smenjen u Partizanu, jer sam reagovao na neku situaciju u kojoj se našao Partizan i njegov direktan rival u Beogradu. To nije bila fer borba, pre svega u finansijama i pošto su svi drugi ćutali, ja sam to govorio javno. Tako sam stvorio i veliki broj neprijatelja, a ovi iz uprave su bili ucenjeni da moraju da me oteraju ako žele da dobiju minimum i to su radili na vrlo ružan način. Između ostalog su pokušali da me ne isplate. Ja sam uvek bio za to da se prvo isplate igrači ono što se njima duguje i čekao momenat kad ću ja da budem isplaćen." rekao je Vujošević.

Partizan mu duguje oko 370 hiljada evra.


"Kada je već došlo do razlaza, nije se selo da se priča: 'E, moramo ovo ovako'... Nisu se javljali dve godine. Ostvarila im se želja da moram da ih tužim. To su zarađene pare, nemam rezervnu poziciju, niti sam uzimao pare od transfera. Dve godne kasne u isplati dve rate. Tim majstorima beščašća i režiserima slučaja je bila želja da ja tužim Partizan, kako bi se navijačima reklo: 'Eto, vidite, i on tuži Partizan, ne voli Partizan'. Ja volim Partizan i dan-danas, tu idejum, taj pokret, ali ne volim njim. Pare koje sam zaradio pretendujem da dobijem na način kako zakon nalaže, a zakonski put je tužba (BAT)." dodaje crnogorski stručnjak.

Iz Partizana poručuju da kada bi isplatili Vujoševiću ceo iznos dugovanja, klub mogao da bude ugašen.

"Ja sam, kad sam imao najveće ugovore, imao manje nego trener Cedevite. Svake godine je bilo titula, igrača za prodaju, od kojih je klub živeo, da ne pričam o kvalitet uigre, publika je dolazila, postojao je interes sponzora. Ja sam te pare zaradio i moralno i na svaki način. Ovi stranci koji sada igraju dobijaju novac, a znam da se radi sa sedam, osam računa...

Ja sam čekao dve godine, mogao sam da tražim kompletnu isplatu, jer postoji takva mogućnost kada je druga strana nesigurna i neredovna. Mogao sam da tražim da mi se isplati kompletno obeštećenje, a to nisam uradio.

Zašto je Partizan došao u ovu situaciju? Ne zbog duga prema meni."
kaže Vujošević.

Prokomentarisao je i to što ga većna navijača obožava.

"Oni koji nisu profesionalni navijači, oni pravi navijači prepoznaju i znaju kakve sam rezultate za Partizan, zdravlje koje sam dao, to koliko sam i sebe i svoju porodicu izložio braneći interese Partizana i oni su svesni toga. Nekome je bio interes da taj odnos razbije, što eto ja kao tužim klub. Njihova je sramota što sam došao u poziciju da ih tužim". zaključio je Duško Vujošević.

Kompletan  intervju možete pogledati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Saturday, 21.10.2017
22:45

Sve to stoji, jeste sramota uprave sto ga nisu isplatili, ali kad se Partizan bezuslovno voli, onda se ne tuzi, pogotovo sto je to zamjerao igracima koji su isto tako posteno zaradili svoj novac.

avatar
Sektor ?
Friday, 20.10.2017
03:00

Intersovanje zvezdinih zvezda za ovu temu je ocekivano. Gospodin je imao veliki uticaj na vase zivote...

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Thursday, 19.10.2017
16:05

Pravda za Duleta Vujosevica jer koliko je prosipao price o nekim casovima ljubavi red je da se sad sve to naplati.

avatar
Балша Николић
Friday, 20.10.2017
05:11

Ево ти си живи доказ како вам је Дуле набио комплексе до краја живота хахахахах, невероватно.

avatar
Балша Николић
Friday, 20.10.2017
22:10

Да да да, тада су на паркету играли управе клубова. Вози друже.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Friday, 20.10.2017
11:52

Ja sam kao Zvezdas ponosan s obzirom na koji nacin je partizan nad nama dominirao tih godina. Da je dominirao na parketu bez ikakve logistike onda bih mozda imao komplekse.

avatar
zlogi
Thursday, 19.10.2017
16:04

samo napred Dule, jest' da me u nekim momentima nerviralo kako se ponasas, ali rezultati stoje i nemogu se opovrgnuti koliko god komsije zele da urade to, i samo trazi pare od ovih sto su te k'o pseto oterali, a znamo da nisu dostojni ni cipele da ti ciste

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Thursday, 19.10.2017
15:14

Naravno da nije bila fer borba,uvek ste dobijali vise,dobijate,i dobijacete toliko o tome,dalje ne mora ni da se cita

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Thursday, 19.10.2017
15:37

Cuti, budalo, tamo si napisao da nas FK dobija ogromne pare od ove drzave, samo to je dovoljno.

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Friday, 20.10.2017
01:32

kk dobija,takodje i fk dobija,dovoljno je sto tebi budalo prodje komentar,pohvale za administratora :)

avatar
SRCE MOJE
Thursday, 19.10.2017
15:13

Uz duzno postovanje prema svima Dule je jedan jedini.Novac treba da se isplati coveku.Sve sto je rekao je ziva istina.

avatar
N85MLT
Thursday, 19.10.2017
14:44

Trajaće na žalost ovo, jer Partizan već posti sa scene srpske košarke 5-6 godina,mislim na onaj Partizan što je razbijao...a kojom brzinom napreduje znači da će za deceniju tek prodisati i doći na ovaj nivo na kakvom je danas Crvena Zvezda...ništa pristrasno,čista dinamika...Ali ne treba se nervirati nego napred na posao i da se to dočeka...Smejali se ljudi kada sam govorio i pre 5 godina da će Partizan upravo proći sve isto što je i Crvena Zvezda prolazila...A evo danas trećina pogođena...kada se izravnaju časti što de kaže pa da se onda dohvatimo ravnopravno kao pravi rivali!!!nŽivela Crvena Zvezda, brend Srbije!

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Thursday, 19.10.2017
14:55

To bi znacilo da cemo biti trajno zamrznuti, o tome mozes samo da sanjas...

avatar
Doki Daki
Friday, 20.10.2017
09:48

Samo, kad je Partizan razbijao, imao je isti budzet kao i Zvezda, a sada? Pesic 2x trener, gomila crnaca, Rakocevic, Tomasevic, Vujanic....