Vujošević: "Pobeda u Podgorici ne garantuje Evroligu"

Autor: Beta Beta
petak 20.03.2015.
15:36
Izvor: Beta

Glavna tema današnje konferencije za medije KK Partizan trebalo je ipak da bude meč protiv Budućnosti.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je danas da ni pobeda njegove ekipe u predstojećoj utakmici protiv Budućnosti i osvajanje drugog mesta nisu garancija da će crno-beli lakše proći u finale Jadranske lige.

"Budućnost je ove godine napravila veoma dobar tim, jedan zdrav klub koji ima mogućnosti srazmerne ambijacama. Opravdano imaju ambicije da dodju do Evrolige. Ja njihove ambicije potpuno razumem i smatram opravdanim. što crnogorska košarka ne bi imala predstavnika u Evroligi"
, rekao je Vujošević novinarima u Pioniru.

Košarkaši Partizana u nedelju od 19 časova igraju protiv Budućnosti u Podgorici u poslednjem, 26. kolu Jadranske lige.

"Velika je prednost domaćeg terena u doigravanju i sigurno da će i igrači Budućnosti uraditi sve što je u njihovoj moći da odigraju na pravi način. Veliki je značaj utakmice, potrebno je sad izdražati pritisak", kazao je Vujošević.

"Ni to drugo mesto nije garancija da će se doći do finala i Evrolige. Bez obzira kakav ishod bude... To je bitno za lakši nastavak posla, ali i ako završimo kao drugi neće biti lako sa Cedevitom (u polufinalu)"
, dodao je trener Partizana.

Vujošević je naveo da je najvažnije da meč u Podgorici bude regularan, odnosno da "ne bude stvari van terena koje će uticati na igru".

Košarkaš Partizana Edo Murić rekao je da je ekipa svesna važnosti meča u nedelju.

"U nedelju igramo poslednji meč. Znate kakvu težinu ima utakmica, znamo i mi. Pripremamo se, sve je na nama i ako pokažemo veliku dozu motivacije i borbenosti imamo realne šanse tamo. Iako Budućnost važi za mnogo dobar tim i mi smo dobri, vezali smo 12 pobeda. Borićemo se",
naveo je Murić.

Posle 25 kola Partizan i Budućnost imaju po 18 pobeda i sedam poraza. Ekipa koja pobedi u Podgorici osvojiće drugo mesto i prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke