Vujošević očekuje da Partizan izgubi naredne dve utakmice

Autor: Beta Beta
ponedeljak 13.10.2014.
15:04
Izvor: Beta

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je Lijetuvos Ritas favorit u predstojećem meču u prvom kolu Evrokupa, te da očekuje dva poraza u narednim mečevima svog tima.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Partizan će u prvom kolu Evrokupa gostovati litvanskom Lijetuvos Ritasu. Meč je na programu u sredu od 18.30.

"Ritas je favorit u toj utakmici. Iza toga je utakmica sa Olimpijom i za očekivati je da Partizan na sledeća dva gostovanja zabeleži dva poraza. Očekujemo da Partizan pruži maksimum, kroz jaku odbranu i nesebičnu igru, ali je za očekivati da u ovakvom stanju zabeležimo poraze", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Vujošević je ovakvu prognozu obrazložio time da je u situacija u klubu teška i podsetio da su iz kluba ovog leta otišli Aleksandar Pavlović, Davis Bertans, Leo Vesterman, Bogdan Bogdanović i Dejan Musli.

"Ovo je daleko od normalne selekcije i uobičajene situacije. Nijedan kolektiv ne može toliki gubatak da preboli, a da mu vitalne funkcije ne budu ugrožene", kazao je Vujošević.

"Sigurno da ćemo nastaviti da radimo najbolje što možemo, da igramo sve bolje, uprkos svim problemima sa kojima se sukobljavamo. Pokušavamo da damo najviše što možemo, niko od ovog tima nije plaćen, imamo velika dugovanja od prošle godine, sve to nije opravdanje ali jeste objašnjenje", dodao je trener Partizana.

Vujošević je istakao i da su ambicije kluba u ovoj sezoni srazmerne mogućnostima.

"Svesni smo limitirajućih faktora, ne odustajemo od naših snova. Ambicije ne trebaju da budu bolesne, već srazmerne sa mogućnostima. Mi u ovakvom stanju nemamo obavezu da izborimo Evroligu preko ABA lige. Ako ne produžimo sa Telekomom može da se desi da ne dovedemo nikoga više", rekao je on.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i pomoćni trener Partizana Velimir Gašić koji je govorio o ekipi Ritasa.

"Ono što je uočljivo je da je Ritas renovirao ekipu, osam je novih igrača. Ono što je vrlo bitno da se kaže je da su oni tipičan predstavnik litvanske škole košarke. Ekipa koja gaji prepoznatljiv stil i način igre, zastupljeno je zaista mnogo šuteva za tri poena, mnogo igre u kontranapadu u ranoj fazi... Sve to je fino upakovano", kazao je Gašić.

Kapiten Partizana Milenko Tepić rekao je da crno-bele očekuje teško gostovanje u Litvaniji.

"Očekuje nas početak Evrokupa, jako teško gostovanje dobroj ekipi Ritasa. Ja sam prvi deo prošle seozne bio tamo, to je jako dobro organizovan klub koji ima ambicije. Ove godine ne igraju VTB ligu i samim tim se značaj ovog takmičenja uvećava kod njih. Sigurno nam neće biti lako, daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu i zabeležimo dobar rezultat", rekao je Tepić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke