Vujošević o problemima u Partizanu i Limožu, o Bogdanu, Žou, Leu i šta ga je razočaralo u Francuskoj?

 • Autor: Darko Mitrović

 • 31. januar 2017.

 • 23:35

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Trofejni trener je ušao u drugu godinu rada u Limožu, ali pomaka na tabeli i dalje nema. Sa kakvim se sve problema susreće u Francuskoj, Vujošević je govorio u intervjuu za francuski SFR Sport.

Vujošević o problemima u Partizanu i Limožu, o Bogdanu, Žou, Leu i šta ga je razočaralo u Francuskoj?
Foto: lequipe.fr
Na početku intervjua, novinara je zanimalo kako se Dule sada oseća, imajući u vidu njegove zdravstvene probleme.

''Dobro se osećam, te dijalize nisu lake, ali košarka mi je sada više od posla, da se ne pretvorim u bolesnika'', izjavio je Vujošević.

Usledilo je podsećanje na njegove temperamentne reakcije u vreme dok je bio trener Partizana, a novinar je posebno istakao i situaciju kada je Bogdana Bogdanovića tokom meča sa FMP-om uhvatio za vrat.

''Nije to zbog bolesti. Ja sam u Partizanu imao drugu ulogu. Tim je bio sastavljen od igrača kojima sam ja bio i neka vrsta roditelja.

Dešavalo se da od deset plata primimo dve godišnje i dosta stvari je izazivalo nervozu. Ali i moja davanja prema tom klubu su mi davala za pravo da ponekad pređem i crvenu liniju''
, objašnjava Vujošević.

Ono što ga brine u poslednje vreme je ponašanje mladih igraa koji jedva čekaju da odu u NBA ligu, a ako to ne ostvare...

''Dolaze igrači koji su nezadovoljni što nisu otišli u NBA i bio sam neprijatno iznenađen kada sam došao.

A jedan od razloga što sam došao u Francusku su Leo i Žofri. Oni su svojevremeno došli u zemlju u kojoj je bio građanski rat, oko koje je napravljen negativan imidž, u klub gde je bila teška situacija.

Ja sam veoma cenio njihove gestove, kao i Borisa Daloa, takođe. Boris nije ispravio šut, što je i moja krivica, ali je sjajno naučio srpski, to je cirkus.

Ali, sada mogu da kažem da oni nisu prosečan primer Francuza'',
naglasio je Vujošević.

Priča o novcu neizbežna je i u Francuskoj, ali iz nekih drugih razloga u odnosu na one u Srbiji.

''Bitan je novac, ali ako postoji sistem koji se godinama gradi u klubu, to može da zameni novac.

Ovde retko gde ima kontinuiteta selekcije i rada. Previše se oslanjaju na strance. Iskreno, ovo što ja radim ovde nije moja specijalnost.


Mnogi moji neprijatelji koriste moju bolest, kažu da je mnogo ozbiljnija nego što jeste i da sam zbog toga manje kompetentan. Uprkos tome, želim da uspem sa Limožom.

Ja sam mislio da će neko moje iskustvo sa Leom i Žofrijem biti neka vrsta magneta za mlade igrače, ali...'', kaže Dule, a onda otkriva i da li bi želeo da ostane i sledeće sezone u Limožu.

''Prošle godine smo imali kvalitetnu ekipu, ali nisu bili u stanju da se sastave u grupi i rade timski.

Kada se nije ušlo u plej-of, osetilo se da nešto nije u redu. Mislio sam da će budžet ostati isti, ali je ono malo magičnog odnosa što sam imao sa mladim igračima puklo je.

Ja želim da svoj posao odradim pošteno do kraja. Ne postoji velika obostrana želja da otanem, ali to ne sme da dovede u pitanje rad do kraja sezone.

Ovo je posao gde je teško planirati budućnost. Ja razmišljan i o transplantaciji, košarku jako volim i gledaću da nađem način da na neki način funkcionišem u košarci'',
zaključio je Vujošević, a kompletan intervju možete da pogledate OVDE.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari