Vujošević: "Nije pristojno pretiti Partizanu"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 13.04.2015.
12:57
Izvor: Beta

Govoreći u susret predstojećeg derbija, Vujošević ima poruku za 'favorite' iz crveno-belog tabora.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je Crvena zvezda blagi favorit u predstojećoj polufinalnoj seriji Jadranske lige, ali je i upozorio da "nije pristojno pretiti" crno-belima.

"Najavljujemo košarkaški praznik u Beogradu, jer derbi predstavlja deo tradicije ovog grada, a tradicija je lepota koja se čuva. Zvezda je blagi favorit, ali kad je sport u pitanju pretiti Partizanu i tvrditi da će sledeće godine da se igra Evoliga nije pristojno. To se ne radi. Daćemo svi sve od sebe i videćemo koji će efekti biti", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Košarkaši Partizana i Zvezde u utorak igraju prvi meč polufinala plej-ofa Jadranske lige. Serija se igra do tri pobede, a Zvezda je domaćin u prva dva meča.

"Igranje na tri dobijene utakmice smanjuje efekat nekog velikog iznenadjenja i sigurno da je taj sistem pravedniji nego da se igra samo 'fajnal-for' i da se ogroman ulog stavlja u jednu utakmicu", kazao je Vujošević.

"Dobro se poznajemo, imamo dovoljno iskustava da ne pravimo iznenadjenja koja bi bila veća za nas nego za protivnika. Očekujem da uslovi za igru budu regularni i da kad počne utakmica najvažniji faktor budu igrači, ko ima raspoloženije igrače pobediće", dodao je Vujošević.

Trener Partizana je podsetio da se njegova ekipa ove sezone suočavala sa velikim problemima, ali i ocenio da su ovogodišnji rezultati Zvezde za veliki respekt.

"Uradli smo više nego što su neki očekivali. Možda bi neko bio zadovoljan i ovim, ali mi nismo. Idemo u te utakmice da damo svoj maksimum i da u davanju najboljeg od sebe budemo savršeni", kazao je Vujošević i dodao da su svi igrači spremni.

Vujošević je rekao i da je imao dilemu da li da dodje na zajedničku konerenciju za novinare zbog termina i konferencije i sastanka za bezbednost na kojem će se raspravljati o razmeni ulaznica za te mečeve.

"Na insistiranje Zvezde se tražilo da dođe do razmene karata, saglasili smo se da to bude 500. Po svim indikacijama, po tome što je sektor gde su navijači Partizana deljenje navijačima Zvezde čini se da će se od te prakse odustati. Ne smatram da je to korektan gest, gest koji vraća u normalu ove susrete", rekao je Vujošević.

"Partizan je svoju istoriju već napisao, pobeđivao je i veće klubove od Zvezde na gostujućem terenu i nećemo se uplašiti ako sala bude ispunjena samo navijačima Zvezde", dodao je Vujošević.

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević rekao je da očekuje teške utakmice jer je i ulog veliki.

"Očekuje nas velika borba, veliki ulog. Crvena zvezda je odlična ekipa koja igra sjajno cele sezone, ali mislim da smo podigli nivo igre, videćemo koliko možemo do kraja. Neće biti mnogo razlike u odnosu na dosadašnje susrete",
kazao je Milosavljević.

Prvi meč polufinala između Partizana i Zvezde igra se u utorak u 21.00 u Pioniru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke