Vujošević: "Mogli smo i morali bolje"

Autor: Beta Beta
utorak 18.11.2014.
23:41
Izvor: Beta

Trener Partizana NIS Duško Vujošević priznao je da njegova ekipa posle poraza od Lijetuvos Ritasa ima jako male šanse da se domogne plasmana u narednu rundu takmičenja.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana NIS Duško Vujošević rekao je večeras da je njegova ekipa mogla i morala mnogo bolje da odigra protiv Lijetuvusa u Evrokupu.

"Da bi se dobila ekipa kao što su oni ovog momenta potrebno je odigrati bolje. Plan je bio da se zatvori šut za tri poena, ali su njihove četvorke i petice dale jako puno lakih koševa. Odbrana visokih igrača je bila ispod nivoa dozvoljenog za utakmice ovakog nivoa", rekao je Vujošević.

Partizan je izgubio večeras u Beogradu od Lijetuvus Ritasa 76:85 u šestom kolu Evrokupa.

"Početak utakmice je bio bez dovoljno čvrstine, Ritas je poveo sa 14:4 i sve vreme smo jurili tu razliku. Mi smo i u ovom sastavu mogli bolje da odigramo. Naravno da plej nedostaje, uz koga bi svi ostali bili bolji, ali igrači večeras nisu imali potreban nivo volje i želje za pobedom. Mogli smo i morali bolje", kazao je Vujošević.

Partizan sada ima skor od jedne pobede i pet poraza, a na pitanje novinara kakve su šanse crno-belih za plasman u narednu rundu Evrokupa, Vujošević je kratko odgovorio: "Vrlo male".

Trener Ritasa Šeškus Virginius kazao je da se ne seća da li je njegova ekipa ikada pobedila u "Pioniru".

"Prvi put u svojoj karijeri igram u ovako fantastičnoj areni i atmosferi. Ne sećam se da je Ritas ikada pobedio ovde, vrlo sam srećan. Razumem da je Partizan novi i mlad tim, ali za nas je ovo velika pobeda. Želim Partizanu svu sreću da se kvalifikuje za narednu rundu", rekao je Virginius.

Novinare je zanimalo i da li Lijetuvus ima ambicije da osvoji Evrokup, a Virginius je kazao da će pokušati da budu što bolji.

"Treba imati visoke ciljeve da bi ih i ostvarili", dodao je trener litvanske ekipe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Homer J.Simpson
Wednesday, 19.11.2014
02:23

Dule,idi ti u CSKA,tamo si ostavio neizbrisiv trag,i tamo te cekaju casovi ljubavi...

avatar
Alan Ford
Wednesday, 19.11.2014
02:23

Jel ima u ovoj grupi neki nas trener, da vas pusti neku utakmicu..ovo...ono..pa da nekako prezivite ili ce da vas zakucaju na dno do kraja? :D

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Wednesday, 19.11.2014
01:01

Navijanje je bilo za cistu desetku!

avatar
Sale Lola Ribar
Wednesday, 19.11.2014
02:50

Navijanje!?Pre bih rekao na(b)ijanje!

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Wednesday, 19.11.2014
18:35

Navijanje svih 40 minuta, neverovatna atmosfera!