Vujošević: "Hvala Željku!"

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 19. decembar 2013.

 • 23:05

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da je CSKA zasluženo slavio u večerašnjem susretu i zahvalio se Željku Obradoviću na poštenju koje je pokazao njegov tim na gostovanju Nanteru čime je šampion Srbije obezbedio plasman u TOP 16 fazu.

Košarkaši Partizana nisu uspeli da savladaju CSKA u "Pioniru" ali su zahvaljujući trijumfu Fenerbahčea nad Nanterom ipak obezbedili plasman u TOP 16 fazu Evrolige.

Trener crno-belih Duško Vujošević čestitao je Moskovljanima na pobedi i priznao da je CSKA zasluženo slavio i opravdao ulogu favorita.

"Pristupili smo utakmici kao da je ona jedina alternativa za plasman u TOP 16. Za protivnika smo imali ekipu koja je sastavljena sa 60 miliona evra ekstra motivisana nakon poraza od Himkija u VTB ligi" kazao je Vujošević i dodao,

"Zasluženo su dobili utakmicu. Agresivnošću su razbili organizaciju naše igre. Slabo smo branili pik en' rol i mislim da imamo prostora bolje da odigramo, premda sam zadovoljan borbenošću tima" rekao je trener crno-belih.

Vujošević je objasnio da su igrači iscrpljeni ušli u ovaj meč odluke i te da su Musli i Lovernj uprkos prehladi igrali a Bogdanović ponovo proveo na terenu više vremena no što bi trebalo.

"Sama činjenica da smo došli u poziciju da se borimo za TOP 16 fazu Evrolige je velika sama po sebi. U pripremi meča imali smo probleme jer su Musli i Lovernj igrali nakon prehlade a tu je i Bogdanović koji igra više nego što bi da je drugačija situacija" istakao je Vujošević.

Strateg crno-belih potom se osvrnuo na činjenicu da je Partizan do plasmana u TOP 16 fazu stigao zahvaljujući trijumfu Fenerbahčea u Parizu zbog čega je zahvalio Željku Obradoviću.

"Rasteretio sam sebe pričom da je realno da je CSKA u Beogradu favorit, ali i da je Fenerbahče favorit u Parizu. Znao sam da će Fenerbahče da reaguje i da neće dozvoliti seriju poraza pred TOP 16 fazu. Znao sam da će kod Željka biti još jedna dodatna emocija kada se radi o utakmici koja odlučuje o plasmanu Partizana u TOP 16 fazu. Zahvaljujem mu se na tome" poručio je Vujošević.

Trener Partizana poručio je da uspeh koji je njegov tim ostvario treba vrednovati na pravi način jer se zaista redi o podvigu.

"Fantastičan smo uspeh ostvarili. Čini se da je deo javnosti razočaran činjenicom da se ne dešava očekivano propadanje Partizana. To je zasluga ovih igrača koji idu do granice samouništenja samo da bismo napravili rezultate protiv ekipa koje su znatno skuplje od nas" objasnio je Vujošević.

Vujošević je za kraj dodao da će klub razmotriti poziciju u kojoj se sada nalazi i preispitati mogućnost dovođenja još nekog igrača.

"Sada treba videti da li je pored dovođenja Tepića potrebno još nešto uraditi. Videćemo šta još možemo da uradimo da se pojačemo a sigurno da ovo sada diže motivaciju timu i klubu" zaključio je trener Partizana.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari